Gartneriet Roses Forever

Oprettet 08/08/2011 – 12:06

International anerkendelse til dansk rosen-forædler
– som har fremelsket en rose, der blomster i hele sæsonen, og som er usædvanlig modstandsdygtig. Og man behøver ikke at skulle klippe visne blade og blomster af den – for det gør den selv.
Rosa Eskelund, der ejer og driver Roses Forever, er både rørt og stolt i disse dage. For hun har netop modtaget én af verdens mest prestigefyldte priser ”Rozenconcours Certifikat 1 e Klasse”, der gives inden for forædling af roser. Anledningen var, at Rosa Eskelund havde indsendt en helt speciel haverose til bedømmelse.
– Det er første gang, vi deltager i lige netop denne konkurrence. For jeg har ikke villet gå på kompromis med min haverose. Først efter seks års forædling og testdyrkning fandt jeg rosen så unik, at jeg nu kunne sende den til bedømmelse hos det kritiske dommerpanel i Den Haag, der består af roseforædlere og rose-leverandører fra hele verden.
Og det var åbenbart det helt rigtige tidspunkt. For dommerkomitéen bedømte hendes pinkfarvede rose til at være usædvanlig sund og modstandsdygtig samtidig med at den evnede at bevare sine mørke og skinnede farver. Det gjorde også indtryk på komitéen, at rosen i modsætning til andre roser selv smider sine gamle blomster og hele tiden kommer med nye knopper/blomster. Med andre ord, den blomster i hele sæsonen.
Den første i rækken
Rosen er den første af en serie, som Rosa Eskelund kalder Ekstra Sunde resistente haveroser. De fine ord dokumenteres blandt andet af det faktum, at rosen kan tåle hårdt regnvejr og er ekstrem modstandsdygtig over for plantesygdomme.
Rosen har endnu ikke fået et navn, men vil formentlig blive opkaldt efter en kendt dansker. Forbrugerne vil kunne nyde den fra næste forår, hvor den kommer i handelen.
– De fleste elsker at have roser i haven, men bliver ofte hurtigt trætte af at skulle passe og pleje dem. Ikke mindst fordi der tit går svampe i dem. Men min rose passer sig selv samtidig med at den blomstrer i hele sæsonen. Derfor er den også velegnet til parker og større arealer, slutter Rosa Eskelund, som i al beskedenhed nævner, at hun faktisk også lige har vundet 1. og 2. præmien i en anden international konkurrence, som drejede sig om de fineste potteroser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *