Gentofte Vandforsyning hylder vandet

Oprettet 20/08/2008 – 13:09

Mandag den 25. august deltager Gentofte Vandforsyning i konkurrencen om kåring af det bedste drikkevand på Sjælland. Den regionale konkurrence er en del af Dansk Vand Grand Prix 2008, der er en hyldest til det gode danske drikkevand. Konkurrencen sætter fokus på det privilegium, at vi hver dag har ad-gang til rent drikkevand fra hanen.
Dansk Vand Grand Prix 2008 skydes i gang i dagene fra den 19. til den 25. august med regionale konkurrencer i Randers, Fredericia og Roskilde. Dommerpanelet be-står af fire anerkendte vinsmagere fra Vinbladet samt en lokalkendt. Ud over Gentofte Vandforsyning deltager i alt 75 andre vandforsyninger i konkurrencen.
Vand smager ikke kun af vand
Vandværksvand smager ikke ens, og der er forskel på indholdet af mineraler, naturli-ge salte, kalk og jern fra sted til sted. Der er således de små smagsforskelle, som kommer til at afgøre, hvilke fem vandværker, der udvælges til at repræsentere Sjælland ved finalen i København den 22. september, hvor miljøminister Troels Lund Poulsen udnævner det mest velsmagende vand i Danmark.
Drikkevandsproduktionen i Gentofte baserer sig udelukkende på indvinding af grundvand, dels i kommunen og på kildepladser omkring Sjælsø. ”Vandet, der pumpes op fra undergrunden, er faldet som regnvand for 30-50 år siden. Der sker en naturlig rensning på vej ned gennem jordlagene, så vandet gennemgår kun en simpel behandling med iltning og filtrering på vandværkerne, inden vi pumper det ud til forbrugerne. Og drikkevandet i Gentofte kommune har en meget høj kvalitet”, siger Forsyningschef i Gentofte Carsten Nystrup.
Fokus på drikkevand
Dansk Vand Grand Prix er arrangeret af DANVA, Dansk Vand og Spildevandsfor-ening, og FDV, foreningen af private vandværker. Formålet med vanddysten er at sætte fokus på det gode danske drikkevand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *