Gratis adgang for Hunden i Tivoli 13. august

Oprettet 09/08/2011 – 19:14

Hundens Dag i Tivoli, hvor gæsterne kan medbringe deres firbenede venner i forlystelseshaven går langt tilbage i Tivolis historie. Helt præcis hvornår traditionen tog sin begyndelse fortaber sig i tågerne, men man ved med sikkerhed, at Tivoli tilbage i 1895 arrangerede en hundeudstilling i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Siden har samarbejdet stort set været ubrudt og Tivoli slår igen dørene op for ”Hundens dag” den 13. august. Der er tilmeldt 100 forskellige hunderacer og skulle hundeejere have lyst til at deltage i hundeparaden eller udfordre hundens evner på agilitybanen er der mulighed for det.
”Årets tema på Plænen er ”Berømte, historiske hunde” – og her kan gæsterne bl.a. møde både ”Laika”, som russerne sendte ud i rummet, “Guinefort” som blev kåret som helgen samt psykoanalysens fader Sigmund Freuds terapihund “Balto”, som havde en beroligede virkning på mange patienter. Det og mange flere historiske hunde, som har haft betydning for os mennesker kan opleves i Tivoli,” siger Vibeke Knudsen, fra Dansk Kennel Klub, der glæder sig til gensynet med de mange hunde i Haven.
Det bliver adfærdskonsulenten Lise Lotte Christensen, kendt fra DR1’s Aftenshowet, der præsenterer hundene på Plænen.
Verdensmester kommer forbi
Dog Dancing kan lyde som det rene cirkus, men er en meget avanceret form for træning af samarbejde mellem hund og fører udført til musik i stil med dressurhestenes såkaldte kür-konkurrencer. Emmy Simonsen fra det danske Dog Dancer landshold er p.t. regerende verdensmester, og viser i selskab med et par andre dog dancere, hvorfor hun i foråret blev kåret til verdens bedste dogdanser/fører sammen med bl.a. border collien Whisper.
Program: Hundens Dag lørdag den 13. august:
11.00 – 23.00 Flinke hunde i snor er velkomne i Haven
11.00 – 16.00 Dansk Kennel Klubs informationsstand ved Plænen
14.00 – 14.30 Raceparade gennem Haven
14.30 – 15.30 Show på Plænen
Præsentation af racer og berømte hunde
Trækning af quizvindere
Dog Dancing opvisning med regerende verdensmester Emmy Simonsen.
15.30 – 16.30 Agility – Opvisning og mulighed for at prøve selv
Deltag selv
Alle hunde inviteres til at gå med i en parade rundt i Tivoli. Hundene og hundeejerne skal møde op foran Pantomimeteatret ca. kl. 13.45. Paraden begynder kl. 14.00 og bevæger sig gennem Tivoli. Prøv også agility under kyndig vejledning. Normalt er hunde forment adgang til Tivoli, men Hundens Dag er en undtagelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *