Oprettet 12/04/2010 – 13:37
Stenhuggerlauget i Danmark står bag en udstilling af gravminder, der skal vise gravstenens mange betydninger
Gravminder har betydning på mange planer. For de efterladte er det et sted at mindes og føle nærværet gennem erindringer, og for besøgende på kirkegårdene er de en kulturhistorisk kilde med oplysninger om personhistorie og om gravskik gennem tiden.
En gravsten fortæller historie. Også gennem valget af materiale og design og kan udgøres af alt fra en ydmyg sten måske med et tegn, en stele med dekoration og inskription, et arkitektonisk bygningsværk fra et lille mausoleum til den største pyramide.
Gravminderne symboliserer vores fælles fortid og er samtidig vores fælles nutid. Og nu har stenhuggerlauget i Danmark taget initiativ til en udstilling, som viser seks danske kunstneres forslag til et gravminde, designet med udspring i vores fælles nutid, så vi også i en fælles fremtid har gravsten, der fortæller vores historie.
Det er billedkunstnerne Sophia Kalkau, Elisabeth Toubro, Lone Høyer Hansen, Morten Stræde, Bjørn Poulsen og Bjørn Nørgaard, som står bag de seks gravminder, der spænder fra det stramt minimalistiske i form til det figurativt fortællende.
Udstillingen kan ses på Kunstindustrimuseet fra den 24. april til den 13. juni 2010.