Håndværksrådets formands nytårsudtalelse: Det kan kun gå fremad

Oprettet 30/12/2010 – 16:49

Det kommende år kan på alle måder kun blive bedre, efter et år som bedst af alt kan beskrives som et annus horribilis for de små og mellemstore virksomheder
Det kommende år kan på alle måder kun blive bedre, efter et år som bedst af alt kan beskrives som et annus horribilis for de små og mellemstore virksomheder, hvor enkelte brancher p.t. oplever arbejdsløshedsprocenter på omkring 20.
Men fremgangen kommer ikke af sig selv. Uden et offensivt vækstbidrag fra regeringens side – uanset hvilken farve den så måtte have efter et folketingsvalg – bliver opturen uendelig lang.
Set fra Håndværksrådets side har vi grund til at være optimistiske. Vi har hørt statsminister Lars Løkke Rasmussen sige, at SMV’erne skal drive de kommende års vækst og også fra oppositionens side er der klar sympati og forståelse for vores vilkår. Nu mangler vi blot at folketinget leverer varen.
Vi ser derfor frem til de politiske initiativer, som kan sætte ny gang i den danske vækst, for mens de store eksportvirksomheder har nydt godt af de gunstige økonomiske vilkår i Asien, Tyskland og Sverige, hænger SMV’erne således fortsat i håndbremsen som følge af en meget trykket hjemmemarked og mindst ikke et boligmarked, som gennem de seneste par år har befundet sig i en koma-agtig tilstand.
Vi kræver ikke nye forkromede hjælpepakker. Det største vækstbidrag ligger derimod lige for og er forholdsvis enkelt at gennemføre – nemlig at lade de private leverandører få afgang til og mulighed for at overtage de offentlige drifts- og anlægsopgaver, som lige så godt og oven i købet billigere kan udføres af private virksomheder.
Det kræver politisk mod til at tvinge kommuner og regioner til at udlicitere langt flere opgaver og helst helt lukke deres håndværkerafdelinger.
Det vil skabe en mere effektiv og billigere offentlige sektor og samtidig sætte skub i det erhvervsliv, som er forudsætningen for, at vi på sigt har velstand og velfærd at dele ud af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *