Holder solvarmen ude men lukker lyset ind

Oprettet 29/04/2008 – 10:27

Det nye varmedæmpende tag fra Lito Byg mindsker solvarmen med 30 procent, uden at det går ud over dagslyset i udestuen
Det nye varmedæmpende tag fra Lito Byg bør ikke forveksles med de termotage, der også findes på markedet. Taget her har under extruderingen fået et ekstra varmedæmpende lag, som gør pladen langt mere effektiv end de almindelige opale UV plader. Først og fremmest fordi gennemstrømningen af solvarme formindskes med hele 30 procent eller op til 13 grader celsius. For eksempel fra 35 til 22 grader. Desuden er selve belægningen nærmest usynlig og giver derfor dagslyset fri adgang til udestuen. Taget fra Lito Byg gør derfor opholdet i udestuen behagelig hver eneste dag fra det tidligste forår til langt hen på efteråret, for under kølige dage og aftener holder taget igen på varmen indendørs.
Nu også i 10 og 16 mm
Den mest effektive af tagpladerne fra Lito Byg er 32 millimeter tyk og isolerer så godt, at når udestuen også er for-synet med lavenergiruder, vil det ikke være meget dyrere at varme den op om vinteren end resten af huset. Varmedæmpende tagplader fås, som en nyhed i 2008, nu også i henholdsvis 10 og 16 millimeter tykkelse. Merprisen for denne type tagplade vil for cirka 15 kvadratmeter, typisk for en udestue, kun udgøre fra cirka 900 kroner. Tagpladerne, der er fremstillet i samme materiale som bl.a. politiets skjolde, er slagfaste og modstår sagtens en vildfaren bold eller nytårsraket – selv efter mange års påvirkning af vejret.
Monteret i skinne af aluminium
Som eneste leverandør i branchen har Lito Byg for længst opgivet montageskinnerne af plast. I stedet bruger man gedigne skinner af aluminium med to stabiliserende profiler og en gummiliste, der holder taget helt tæt. Dermed undgår man også den nedbrydning, som rammer plastskinnerne efter nogle år og bl.a. gør det nærmest umuligt at udskifte en tagplade. Skinnerne af aluminium er forsynet med rustfrie skruer, som til enhver tid gør det nemt at demontere dele af taget.

LITO BYG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *