Huaweis halvårsregnskab viser stabil vækst – salg af mobiltelefoner vokset med 100 procent

Oprettet 17/08/2011 – 16:06

Huawei, som er en af verdens førende udbydere af informations- og kommunikationsteknologi, har offentliggjort regnskabet for første halvår 2011. Omsætningen er vokset med 11 procent sammenlignet med første halvår 2010, og driftsresultatet endte på USD 1,9 mia. (CNY 12,4 mia.).
“Huaweis præstation i første halvår af 2011 er helt i tråd med vores forventninger, og væksten er solid og stabil. Selvom den globale økonomi fortsat er usikker, er vi fortrøstningsfulde i forhold til at opnå vores omsætningsmål på USD 31,3 mia. (CNY 199 mia.), hvor vores forretningsområder Device og Enterprise er de primære vækstfaktorer,” siger Chief Financial Officer Cathy Meng, Huawei.
Huawei har traditionelt set fokuseret på at levere telekommunikationsløsninger til operatørsegmentet og har udviklet sig til at være leverandør af integreret informations- og kommunikationsteknologi for at udnytte den betydelige vækst, der ligger markedet. I første halvår af 2011 fortsatte Huawei med at styrke sin førende position i markedet. På det trådløse marked har Huawei lanceret den første multi-mode SingleRAN-løsning, som både understøtter WIMAX og LTE, og hjulpet den saudiarabiske operatør Mobily med verdens første kommercielle TD-LTE/WIMAX dual-mode netværk.
Derudover har Huawei i denne periode indsat over 130 SingleRan kommercielle netværk, som understøtter LTE. Mere end 40 af de operatører, der benytter SingleRan-teknologi, har eller vil snart lancere LTE-netværk. Huawei fortsatte også med at styrke sin position som førende leverandør af optisk- og access-netværksudstyr og vandt seks ud af syv nationale bredbåndsprojekter i verden.
Huawei etablerede i 2011 sit Enterprise Business Operation Center, som skal fremme udviklingen inden for informations- og kommunikationsteknologi på erhvervsmarkedet. Huawei Enterprise er til stede i mere end 100 lande. Huawei har også lanceret en opgraderet version af sit telepresence-produkt, et HD-videokonferencesystem.
Huawei har derudover lanceret cloud-løsninger til virksomheder inden for visuelle medier (”Media Cloud”) og sundhedspleje (”Health Cloud”). Huaweis cloud- og datacenter- løsninger er lanceret i mere end 20 lande verden over.
Huawei Device har oplevet en kraftig vækst i første halvår med en stigning i leverancer på 40 procent sammenlignet med sidste år, det svarer til 72 millioner enheder. Huaweis smartphones er den primære årsag til en 100 procent vækst inden for salg af mobiltelefoner, og Huawei er blandt verdens top fem producenter i salg af Android- baserede smartphones. Derudover har Huawei lanceret en af verdens første cloud- serviceplatforme og den første cloud-smartphone samt verdens første 7 tommer Android 3.2 honeycomb dual-core tablet, Media Pad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *