Hurtig åbning af ny motorvej til København

Oprettet 17/08/2011 – 16:06

Bilister i retning mod København og Motorring 3 kan på lørdag den 20. august tage en helt ny motorvej i brug. Det drejer sig om 1. etape af Frederikssundmotorvejen, hvor Vejdirektoratet melder alt klar til trafik på strækningen fra Nordre Ringvej (O3) til Motorring 3 i Rødovre. Dermed slipper bilisterne for at køre via Jyllingevej, når de skal videre mod Helsingør eller Rødby.
Strækningen var oprindeligt planlagt til først at åbne i 2013. Senere blev åbningsåret rykket til 2012, og nu er det altså lykkedes at gøre motorvejen færdig i retning mod København næsten to år hurtigere end ventet. Motorvejsstrækningen ud af København i retning mod Motorring 4 åbner som planlagt i 2012.
”Når det er lykkedes at indhente hele to år i forhold til den oprindelige tidsplan, så er det en kombination af en smule held og god portion dygtighed. Sammen med entreprenørerne har vi fastholdt en rigtig god fremdrift på strækningen, og samtidig har vi løbende fundet frem til de gode løsninger, der kunne speede arbejdet op, så vejen blev hurtigere færdig til glæde for de bilister, der dagligt skal pendle på strækningen. Det lover godt for færdiggørelsen af den resterende del af motorvejen,” siger Niels Gottlieb, der er projektleder i Vejdirektoratet. Det er Barslund og NCC, der er hovedentreprenører på strækningen.
Med åbningen af den nye motorvej skal bilisterne til at vænne sig til et helt nyt vejforløb frem mod Motorring 3. Fremover skal man som bilist vælge, om man vil benytte den nye frakørsel til Nordre Ringvej (O3) og derfra videre til Jyllingevej, eller om man vil fortsætte ad den nye Frederikssundmotorvej helt frem til Motorring 3.
”Det er klart, at der vil være en tilvænningsperiode på strækningen for bilisterne. Nu har man kørt efter en bestemt rutine i årevis, som pludselig bliver ændret markant. Men vi er overbeviste om, at det skal folk nok finde ud af hurtigt. Den nye motorvejsstrækning vil give en væsentlig bedre fremkommelighed frem mod Motorring 3 og samtidig aflaste den stærkt trafikerede Jyllingevej,” siger Niels Gottlieb.
Transportminister Hans Christian Schmidt er også tilfreds med den hurtige åbning og ser frem til en fuldt færdig 1. etape af Frederikssundmotorvejen.
”Det er godt at se, at vi endnu en gang kan åbne en vigtig vej meget hurtigere end oprindeligt forudsat. Den fælles indsats, der ligger bag fra anlægslov til åbning med fokus på hurtig færdiggørelse, viser sig nu at bære frugt. Det er min forventning, at den hurtige takt i arbejdet vil fortsætte frem til den endelige åbning af Frederikssundmotorvejen i begge retninger”, siger transportminister Hans Christian Schmidt.
”Selv om motorvejen i første omgang blot åbnes i den ene retning, vil det give et løft til trafikken i hele området. Der er jo ingen grund til at vente, når asfalten faktisk er klar til bilerne. Jeg forventer, at vi også fremover vil kunne åbne dele af kommende motorvejsstrækninger på samme måde, så snart de står klar,” siger transportministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *