IDRÆT FOR ALLE

Oprettet 11/03/2009 – 15:07

Rigtig mange børn dyrker idræt, men mange falder fra, når de bliver teenagere. Og det er især et problem i storbyerne. Socialt udsatte grupper – som netop ville have særlig gavn af det – benytter kun i mindre omfang idrættens tilbud. Mange idrætshaller og andre faciliteter kunne udnyttes langt bedre.
Sådan lyder nogle af de udfordringer, som Breddeidrætsudvalget har præsenteret i dag. Udvalget kommer med 42 forslag til at styrke befolkningens idræts- og motionsdeltagelse.
Breddeidrætsudvalgtes rapport giver et detaljeret billede af breddeidrættens vilkår herhjemme.
Kulturminister Carina Christensen udtaler:
”Rapporten giver os et rigtigt godt grundlag for, hvordan vi i fællesskab styrker alle borgeres muligheder for at dyrke idræt og få motion. Heldigvis har idrætten det godt. Men der er også en række udfordringer, som vi skal arbejde med, så vi fremtidssikrer idrætten for alle.
Forslagene er langsigtede og retter sig til alle de mange aktører på området – ministerier, kommuner, idrætsorganisationer, idrætsforeninger, kommercielle aktører osv. Jeg vil nu overveje, hvordan jeg kan følge op på de forslag, der retter sig mod Kulturministeriet. Jeg håber, at alle aktører på samme måde vil gribe bolden og overveje, hvor de hver især kan følge op.”
Udvalgets formand, Lis Tribler, borgmester i Slagelse, udtaler:
”Idræt er et fantastisk vigtigt for samfundet, kulturen og for den enkelte. Det er sundt at motionere. Idræt er et utroligt godt redskab til at integrere folk med forskellig baggrund. I foreningerne lærer vores børn vigtige rammer for frivilligt arbejde og demokrati. Det har været spændende at stå i spidsen for udvalget, og jeg er glad for, at alle udvalgets medlemmer har bidraget konstruktivt med løsninger, uanset om man repræsenterer en kommune, et ministerium, idrætsorganisationer, kommercielle aktører eller andet.”
Breddeidrætsudvalget består af repræsentanter for idrættens organisationer og institutioner, kommunerne, en række ministerier samt de kommercielle fitnesscentre. Udvalget har det sidste halvandet år analyseret, hvordan man styrker befolkningens muligheder for at dyrke idræt og motion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *