It har ikke størst grund til klage i krisen

Oprettet 12/03/2009 – 15:36

IT-Branchen på årsmøde: Krisen kan mærkes, men branchen er langtfra den hårdest ramte
Dot-com krisen fik for otte år siden de røde advarselslamper til at blinke i it-erhvervet.
Den nuværende finanskrise mærkes, men it-branchen står i dag ikke først med klagerne over nedgang og dårlige tider:
”It har som helhed ikke grund til at klynke højest over krisen. Krisen rammer – men den rammer it og tele meget ujævnt. Når man sammenligner med andre brancher, så er det ikke it-branchen, der skal tale krisen op. It vil for mange af vore kunder være vejen ud af krisen”, sagde Lars Monrad-Gylling, da IT-Branchen i dag holdt årsmøde i Børsbygningen i København.
For at imødekomme krisen, lancerede IT-Branchen på årsmødet et ”Hjælp-en-kollega”-initiativ, hvor branchens direktører på frivillig basis giver hinanden en hånd med at komme videre.
”Det nytter ikke at imødegå krise og et trægt marked i ensomhed. Vi engagerer nu vort store netværk, så flere kan komme hurtigere igennem de vanskelige situationer”, sagde IT-Branchens formand.
IT-Branchen står til en generel vækst i år på 0,4%, ca 2% bedre end samfundet som helhed:
”It-virksomhederne har en stor opgave i at synliggøre den nytte, vore produkter gør ude i samfundet. Der reddes liv, spares energi og tid i stort omfang alene på grund af it. It får det moderne Danmark til at snurre rundt – og det skal vore medlemmer i endnu højere grad være i stand til at synliggøre på en skarp måde”, sagde Lars Monrad-Gylling.
IT-Branchen er den ældste og største organisation for it-virksomheder i Danmark. Såvel de store multinationale selskaber som mindre og mellemstore danske it-virksomheder er medlem.
It-branchen har en samlet omsætning på over 200 mia. kr. i Danmark og er en af landets førende kilder til beskæftigelse og eksport.
IT-Branchen genvalgte KMDs adm. direktør Lars Monrad-Gylling som formand. Nye ansigter i IT-Branchens bestyrelse er adm. direktør Keld Jersild Olsen, Hewlett Packard, adm. direktør Cecilia Bonefeld-Dahl, MB it-Consulting samt chefjurist Miriam Igelsø Hvidt, TDC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *