It-kriminelle på fotojagt i din mobil

Oprettet 18/08/2011 – 10:06

It-sikkerhedsfirmaet F-Secure finder ny trojaner til mobiltelefoner, som er i stand til at stjæle billederne på din mobil. Ifølge it-sikkerhedsekspert giver trojaneren de it-kriminelle mulighed for at afpresse og chikanere de ramte mobilejere.
Antallet af mobiltrusler stiger, og nu har it-sikkerhedsfirmaet F-Secure identificeret en ny trojaner, som kan stjæle dine private fotos fra mobilen. Trojaneren er udviklet af it-kriminelle i Kina, som de seneste år har stået for udviklingen af størstedelen af nye mobile malware programmer. Ifølge F-Secure er trojaneren endnu ikke helt færdigudviklet, men Michael Dahl, landechef i F-Secure Danmark, understreger, at det blot er et spørgsmål om tid.
”Vi har allerede set meget avanceret trojanere rettet mod mobilen, og det her er blot næste skridt. Man kan derfor godt regne med, at it-kriminelle inden for kort tid også får adgang til dine private fotos på mobilen, hvis du først er inficeret med deres skadelige software. Der er ingen tvivl om, at de it-kriminelle ser et kæmpe potentiale i at udnytte de mange ubeskyttede mobiler til at tjene penge, og det gælder især de populære Android og Iphone telefoner,” siger Michael Dahl.
Ifølge F-Secure er den nye trojaner, som er fundet på en Nokiatelefon, meget avanceret. Udover at kunne lave den traditionelle ”bagdør” på din mobil, som gør det muligt at få adgang til dine fotos, så snart du taget et billede med dit mobilkamera, kan den give de kriminelle adgang til mobilens kalender, kontakter, mails og opkaldsoplysninger. Michael Dahl peger på, at målet med at få adgang til folks billeder kan være chikane eller i værste fald afpresning.
”De fleste bruger i dag også deres mobil som kamera, og folk har ofte også meget private og måske endda intime billeder liggende på mobilen. Kan de it-kriminelle få fat i disse, kan de i værste fald bruge dem til at afpresse ejeren til fx at betale penge for at få billederne slettet,” siger Michael Dahl.
Ifølge Michael Dahl er det smartphoneejerne, som bliver ramt af sådanne angreb, og han anbefaler, at man får installeret et mobilbeskyttelsesprogram på sin smartphone, hvis man ikke allerede har gjort det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *