Italiensk for begyndere

Oprettet 14/01/2009 – 14:37

Det danske U/18-landshold fik ørerne i et effektivt italiensk maskineri og tabte 3-0 i Anzio. Alle tre italienske mål blev scoret før pausen.
De 11 startere i dagens opgør mod Italien. Foto Thomas Andersen
De danske U/18 drenge spillede onsdag eftermiddag mod Italien i Anzio syd for Rom.
Hjemmeholdet startede opgøret bedst på den regntunge bane og fik lagt et massivt pres på de rød-hvide de første 10 minutter. Herefter kom danskerne langt bedre med, men italienerne bragte sig fortjent foran efter 18 minutter, da en nedfaldsbold efter et frispark fra højrekanten blev elegant dirigeret i mål med hælen af Mattia Destro.
Danmark fik spillet sig frem til enkelte chancer, men uden at komme rigtig tæt på udligningen. I stedet udbyggede italienerne føringen med to mål kort før pausen. Først rev Nicola Sansone den danske venstreside i stykker og sparkede sikkert bolden i kassen, og kort efter gav et noget passivt dansk forsvar Luca Tremolada hele tre forsøg til at sende 3-0 målet i netmaskerne. Italienerne var tæt på yderligere en scoring, inden dommeren fløjtede til en tiltrængt pause.
Danmark viste høj moral straks fra 2. halvlegs start, hvor indskiftede Emil Larsen og Daniel Jørgensen satte et positivt aftryk på opgøret, og efter 49 minutter fik FC Midtjyllands Rasmus Christensen markeret sig med en kvalificeret afslutning. Danmark spillede lige op med hjemmeholdet i de sidste 45 minutter, hvor de rød-hvide var mest i boldbesiddelse, men den sidste skarphed manglede foran det italienske mål.
Italien havde mange store og fysisk stærke spillere med et meget højt teknisk niveau, og de danske drenge lærte uden tvivl meget af at blive matchet mod et af Europas absolut bedste mandskaber.
”Det er lidt træls, at vi taber 3-0. Italien scorer på en standardsituation og efter to fejl i forsvaret,” sagde U/18 landsholdstræner Per Andersen efter kampen.
“I anden halvleg kommer vi dog flot igen og får vi stabiliseret spillet. Vi har bolden meget efter pausen, men desværre uden at skabe de store chancer. Taget i betragtning af, at det er første kamp i sæsonen, så var præstationen og det spillemæssige ok, men vi er naturligvis skuffede over at tabe 3-0 ” sluttede Per Andersen.