Iværksætterens eventyr kan fejre 15 års fødselsdag

Oprettet 05/10/2011 – 13:06

Outdoor-mastodonten, Eventyrsport, har fødselsdag. Og en succesfuld én af slagsen. I dag har hobbyforretningen udviklet sig en decideret kæde – som blandt andet er anerkendt af Dagbladet Børsen, der fem år i træk har udnævnte kæden som gazellevirksomhed.
Der var engang sådan begynder ethvert eventyr. Således også fortællingen om dette erhvervseventyr, der opstod som lidt af en tilfældighed. ”Jeg har, som mange andre unge fyre, haft våde drømme om “det rigtige udstyr”. Jeg har en grundlæggende kærlighed til de hér outdoorprodukter.”
En købmand bliver til
I 1994 begyndte Lars S. Sørensen at læse til cand. oecon på Aarhus Universitet. To år – og fire semestre senere, i oktober 1996, åbnede han sin første fysiske butik. Opstarten foregik i et lille kælderlokale på 46 m2 i midten af Aarhus. Navnet på butikken var på dette tidspunkt ikke Eventyrsport, men Toursport, og åbningstiderne var beskedne, nemlig fra kl. 13 til 17. Og, som i et ægte eventyr, så skulle Lars S. Sørensen også gennemgå en del prøvelser, inden han kunne nyde frugten af sit arbejde.
”Den allerførste dag solgte vi for 29 kr. og i den første tid var der flere dage, hvor der overhovedet intet udslag var på kasserapporten. Dem kaldte vi ”bolle-dage.”
Flere gange stod han over for valget, om forretningen skulle lukkes eller have udvidet åbningstiderne. De første vanskeligheder betød nemlig, at iværksætteren levede af sin SU, passede et fuldtidsstudie, samtidig med han kæmpede for sin selvstændighed.
”Jeg VILLE have det til at fungere. Jeg har altid haft en drøm om at blive min egen lykkes smed, at være herre i egen virksomhed. Så lever man med omkostningerne.”
Iværksætterdrømmen vandt. Ihærdigheden blev også så småt belønnet. Langsomt kom der nemlig gang i biksen, åbningstiden blev udvidet, og inden længe kørte butikken på fuld tid.
Derfor kunne outdoorbutikken i 1998 tage et stort skridt, ud af kælderen og ind i en ny og mere professionel butik. Det er der en god grund til, ifølge Lars S. Sørensen.
”Vi lagde et kæmpe engagement i projektet fra dag ét. Det skinnede igennem overfor kunderne, der altid har givet udtryk for at være glade for at blive vejledt og gøre en god handel hos os. Konceptet har altså vist sig at være langtidsholdbaret. Kvalitetsprodukter til gode priser – det virker, så det har vi ikke tænkt os at lave om på.”
Toursport bliver til Eventyrsport
I takt med outdoorkæden voksede, besluttede iværksætteren at skifte navn. Man ville henvende sig til en lidt større målgruppe end grej-folket, og derfor blev både navn og sortiment gennemgået. Måske var man inspireret af sin egen historie. I hvert fald blevet det ud fra begrebet eventyr, kæden nu skulle brandes. Navnet blev sammensat af ’Eventyr’ og ’sport’. Ordet ‘sport’ understreger elementet af at være aktiv samtidig med at man nyder sine egne personlige eventyr, hvad enten det er rejser, vandreture eller skiløb. Samtidig fik man flere produkter ind, der tilgodeser hele familien. I dag har det vist sig at være et klogt valg.
15 år efter den spæde start udlever Lars Sejr Sørensen nemlig stadig sin drøm – og omsætningen øges hele tiden. Eventyrsport har i skrivende stund 10 fysiske butikker fordelt over det meste af landet, samt en onlineshop. Visionen er at gøre kæden decideret landsdækkende, så man får plantet Eventyrsports logo på endnu flere butiksruder i Danmark. Konceptet er stadig det samme. Armbevægelserne er dog blevet en smule større. Seneste tiltag fra idékataloget er blevet lanceret her i jubilæumsåret. Eventyrsport har besluttet at fejre deres eget eventyr ved at belønne andres. Derfor har de opfundet og stiftet den nye pris, ”Årets Eventyr,” til alle de rejse- og eventyrlystne danskere derude. Prisen uddeles i samarbejde med Kipling Rejser og Opdag Verden i samme måned, som Lars S. Sørensens eget eventyr startede.
”Det er et fantastisk tiltag. Det er allerede blevet en succes og det er berigende og motiverende for vores daglige arbejde, at læse de beretninger, som Danmarks eventyrer har budt ind med,” slutter Lars S. Sørensen, inden han fortsætter fødselsdagseuforien – og sit mantra med at tilbyde endnu mere og endnu bedre udstyr ud til outdoor-segmentet, hvad enten det er friluftentusiaster eller børnefamilier, over det ganske land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *