Jakob Fuglsang vandt Post Danmark Rundt 2010

Oprettet 08/08/2010 – 16:28

Det var et stålsat kampklart Team Saxo Bank-mandskab, der på sjette og sidste etape af Post Danmark Rundt mellem Høng og København skulle forsvare Jakob Fuglsangs samlede føring af løbet.
Tre ryttere forsøgte dog at forpurre Jakob Fuglsangs planer om en tredje sejr i løbet, da Floris Goesinnen (Skil-Shimano), Jack Bobridge (Garmin-Transitions) og Hayden Roulston (HTC Columbia) fik hul til feltet. Team Saxo Bank styrede med vanlig autoritet og rettidig omhu begivenhederne og fik formindsket forspringet.
På den afsluttende omgang på VM-ruten i Rudersdal stak Hayden Roulston (HTC Columbia) af fra sine følgesvende og vandt foran et galoperende hovedfelt, hvor Team Saxo Bank Matti Breschel sprintede sig til en andenplads og vandt dermed løbets pointkonkurrence, mens holdkammerat, Jakob Fuglsang, fortjent kunne lade sig hylde som vinder af Post Danmark Rundt 2010.
”Med en flot dobbeltsejr på kongeetapen, vinder af pointkonkurrencen, holdkonkurrencen samt den samlede sejr, kan vi absolut kun være meget tilfredse med udbyttet af løbet. Resultatet bliver kun større af det faktum, at feltet aldrig har været stærkere, så det har ikke været nogen let opgave. Generelt har løbet været meget velorganiseret, arrangørerne har gjort et flot stykke arbejde, og selve løbet har været underholdende, hvilket har fået mange mennesker på gaden. De har været vidne til at Jakob (Fuglsang) kunne sætte rekord med tre sejre i træk. Men etapeløb vinder man sjældent alene. Det har været en holdpræstation, som måske var tydeligst på Vejle-etapen, hvor vores rytterne lavede et rigtig flot forabejde inden den svære rundstrækning”, slutter sportsdirektør Dan Frost efter etapen.
For Team Saxo Banks Matti Breschel var dagens etape en kærkommen til at afprøve sin spurt til verdensmesterskaberne på hjemmebane i 2011:
“Selvfølgelig er jeg ærgerlig over ikke at kunne vinde den sidste etape. En andenplads er måske den værste placering, man kan få. Særligt når man er så tæt på i dag, som jeg var. Men det vigtigste var, at vi forsvarede trøjen, og det var bestemt ikke nogen paradekørsel til mål. Der blev kørt cykelløb fra kilometer nul og helt til stregen, men vi fik fuld udbytte af løbet. Samtidigt fik jeg også en gylden mulighed for at køre på VM-ruten, som jeg har trænet på mange gange, men det er noget helt andet, når man sidder i et felt. Den passer mig rigtig godt, og jeg glæder mig til at køre VM på hjemmebane”, fortalte Team Saxo Banks Matti Breschel efter løbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *