Jesper Bank udnævnt som nyt medlem i Hall of Fame

Oprettet 10/01/2009 – 13:08

Sejleren Jesper Bank blev ved den årlige sportsgallafest i Herning udnævnt som medlem af sportens Hall of Fame. Med hæderen indlemmes Jesper Bank i en ærefuld klub, som nu består af 24 af Danmarks ypperste sportspersonligheder gennem tiderne.
Der var stor jubel på tilskuerpladserne ved Sport 2008 i MCH Messecenter Herning, da Kronprins Frederik og Preben Elkjær afslørede en vellignende buste af sejleren Jesper Bank. Busten er det synlige bevis på, at Jesper Bank nu indtræder i sportens ærefulde klub, Hall of Fame, som har til huse i Idrættens Hus i Brøndby.
Preben Kragelund, der er formand for Hall of Fame-komitéen, glæder sig over udnævnelsen af Jesper Bank:
“Jesper Bank er en stor dansk idrætspersonlighed. En af de allerstørste gennem tiderne. Han er sejlsportsmand til fingerspidserne og har sejlet på eliteniveau i en lang årrække, hvilket bl.a. hans deltagelse ved fire OL’er vidner om. Jeg ønsker Jesper et stort tillykke med udnævnelsen, som er et af de allerstørste skulderklap, en dansk sportsatlet kan få.”
Jesper Banks præstationer på vandet vækker minder hos de fleste danske sportsentusiaster. Han har sejlet en lang række bådtyper på eliteniveau og er bl.a. indehaver af 12 VM-titler i fire forskellige bådtyper, og derudover har Jesper Bank vundet en række europamesterskaber. Kronen på værket er dog hans to OL-guldmedaljer i soling i henholdsvis Barcelona ’92 og igen i Sydney ’00, hvor Jesper Bank også var fanebærer for det danske hold ved den olympiske åbningsceremoni. Mange danskere husker især billederne fra den spændende og bevægende OL-finale i 2000, hvor der blev dystet i Sydney-havn med det dansktegnede Operahus i baggrunden.
Udover den aktive karriere har Jesper Bank også altid stået klar i kulissen, når danske sejlere har haft brug for råd fra en erfaren sejlsportsmand. Det var eksempelvis Jesper Bank, der guidede Jonas Warrer og Martin Kirketerp til en guldmedalje i 49’eren ved OL i Beijing, og han var også aktiv med sin store sejlsportsviden, da sagen landede på skrivebordet hos den internationale sportsdomstol.
Fakta om Hall of Fame
* Hall of Fame blev oprettet i 1992
* Hall of Fame er et samarbejde mellem Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark, Ekstra Bladet og Parken
* Formand for Hall of Fame-komitéen er Preben Kragelund
* Med Jesper Banks udnævnelse består Hall of Fame af 24 medlemmer
* De 24 Hall of Fame-buster er placeret i Idrættens Hus i Brøndby
* Hall of Fame medlemmerne er:
– Erik Hansen
– Erland Kops
– Knud Lundberg
– Kurt Nielsen
– Lene Køppen
– Lis Hartel
– Ole Olsen
– Ole Ritter
– Paul Elvstrøm
– Ragnhild Hveger
– Gunnar ‘Nu’ Hansen
– Niels Fredborg
– Leif Mortensen
– Allan Simonsen
– Erik Gundersen
– Morten Frost
– Morten Olsen
– Preben Elkjær
– Tom Bogs
– Anja Andersen
– Michael Laudrup
– Peter Schmeichel
– Wilson Kipketer
– Jesper Bank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *