Kalundborg hæver dusør til 50.000 kr. for oplysninger der kan føre til opklaring af hærværk

Oprettet 15/08/2011 – 11:06

Kalundborg Kommune har siden efteråret 2009 været plaget af gentagne tilfælde af hærværk på kommunens biler. I mindst 20 tilfælde er biler tilhørende hjemmeplejen i Kalundborg Kommune blevet udsat for hærværk.
Natten til søndag den 14. august 2011 gik det ud over 35 biler, som blev ødelagt af ukendte gerningsmænd. Bilerne fik sprættet dækkene op, og der blev hældt ætsende væske ud over en del af køretøjerne.
Kalundborg Kommune har tidligere udlovet en dusør på 10.000 kr. for oplysninger, som kan føre til opklaring. Nu hæves dusøren.
– Vi hæver dusøren til 50.000 kr. for oplysninger, som kan føre til opklaring af de mange tilfælde af hærværk, som kommunen de seneste to år har været udsat for, siger kommunaldirektør Henrik Damm.
Hjemmeplejens medarbejdere måtte søndag tage taxi eller egen bil ud til borgerne – men alle borgere blev serviceret.
– Det er meget frustrerende, både for byens borgere og for økonomien i kommunen. Det går i sidste ende ud over borgerne, hver gang vi skal bruge ressourcer på dette, siger borgmester Martin Damm.
Politiet leder efter gerningsmændene
– Politiet arbejder med de spor, de har, men jeg vil gerne opfordre borgerne til at hjælpe med oplysninger, der kan føre til en opklaring af hærværket. Vi mødes med politiledelsen i denne uge for sammen at drøfte mulighederne for at intensivere jagten på gerningsmændene, siger Martin Damm.
– Vi har allerede igangsat en række forskellige initiativer af sikringsmæssig karakter, der gerne skulle hjælpe politiet med at finde frem til gerningsmændene, men vi kan af indlysende grunde ikke gå i detaljer med karakteren af disse tiltag, tilføjer Martin Damm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *