Kollegernes pris til Mads Vinding

Oprettet 28/08/2008 – 15:41

På Dansk Musiker Forbunds kongres i Randers er den sidste af i alt tre hæderspriser blevet uddelt. DMF’s hæderspris er også kendt som kollegernes pris, og den sidste i rækken blev tildelt bassisten Mads Vinding. “At få gode anmeldelser er en ting, men at blive anerkendt af sine kolleger er lige en tak mere,” sagde en stolt og rørt Vinding til de 150 deltagere ved kongressen.
Hæderspriserne uddeles til musikere, der ikke blot har stor betydning for den stilart de repræsenterer, men også for det danske musikliv generelt, hvilket i højeste grad gælder 59–årige Vinding, der både er fagligt engageret og en højt respekteret musiker.
Formand for Dansk Musiker Forbund, Anders Laursen, begrundede valget af Mads Vinding med følgende ord: “Mads Vinding skal have Dansk Musiker Forbunds hæderspris som udtryk for den største respekt for hans faglige arbejde og engagement og sin unikke musikalske karriere gennem 25 år. Mads har siddet i DMF’s hovedbestyrelse i en lang periode, og har gjort sig gældende i forhold til dansk musikliv, DMF og danske musikere på flere områder.”
“Mads Vinding er modig med sine synspunkter på en positiv måde, der har drevet vores arbejde fremad til gavn for danske musikere via samarbejdet i DMF. Musikalsk er Mads en højt respekteret jazzbassist både i Danmark og i udlandet. Han er en bærer af vores flotte renommé omkring jazzbassister. Elegant og virtuost basspil er det vi hører. Og aldrig høres den samme solo i det samme nummer,” sagde Laursen i sin tale til prismodtageren.
Mads Vinding er af landets “bas–esser” med mere end 600 pladeudgivelser bag sig. Han blev professionel musiker som 16–årig og fungerede bl.a. som husbassist i den legendariske originale jazzklub Montmartre, København. Han har gennem tiden spillet med de største inden for jazzen; Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz, Gary Burton, Hank Jones, Tony Williams, Dexter Gordon, Ben Webster og Svend Asmussen for blot at nævne et par stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *