Kontrakt for den nye Nordhavnsforbindelse er indgået

Oprettet 11/08/2011 – 12:06

Københavns Kommune og Nordhavnsvej Konsortiet I/S, der består af E. Pihl & Søn A.S. og Ed. Züblin AG, indgik i dag kontrakt på den store vej- og tunnelentreprise for Nordhavnsvej. Den nye adgangsvej til Nordhavn vil aflaste centrale beboelsesgader i København.
Kontrakten på den 1,2 mia. kr. store vej- og tunnelentreprise på Nordhavnsvej blev onsdag den 10. august underskrevet på Københavns Rådhus. Nordhavnsvej er kommunens til dato største anlægsprojekt med et samlet anlægsbudget på over 2 mia. kr. Vej- og tunnelentreprisen, som skal udføres af et konsortium bestående af danske E. Pihl & Søn A/S og tyske Ed. Züblin AG, er den største og mest omfattende del af byggeriet, som nu kan gå i gang.
Den 620 meter lange tunnel og i alt 1.650 meter lange vejstrækning skal forbedre adgangen til den nye bæredygtige bydel i Nordhavn. Vejen vil forbinde Helsingørmotorvejen med Ring 2 ved Strandvænget og vil – når den åbner sidst i 2015 – dagligt lede 15.000 biler uden om centrale beboelsesgader.
”København vokser, og i de kommende årtier vil vi kunne følge udviklingen af en helt ny, spændende bydel i Nordhavn. Med kontrakten på plads for byggeriet af Nordhavnsvej er vi nu også kommet et skridt nærmere en fremtidssikring af vejnettet, så det har kapacitet til udviklingen i Nordhavnsområdet. Samtidig kan vi glæde os over, at Nordhavnsvej vil aflaste mange tætbeboede gader for trafik”, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal.
Stort og komplekst byggeprojekt
Nordhavnsvej er det største vejprojekt i Københavns Kommune i nyere tid. Det er et meget komplekst projekt, hvor der inden for en stram tidsplan skal bygges en firsporet vej tæt på boliger og en 620 meter lang tunnel under to jernbaner.
For at sikre den mest optimale gennemførelse af byggeforløbet er der indlagt en fælles planlægnings- og optimeringsperiode på tre måneder, hvor bygherre, entreprenør og rådgivere sammen vil granske projektet for at finde de bedste og mest hensigtsmæssige løsninger. Selve byggeriet af vejen og tunnelen begynder sidst i 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *