Kultur i børnehøjde

Oprettet 27/08/2008 – 13:36

I september måned sætter Gentofte Kommune fokus på leg og legens betydning for kreative kompetencer. Det sker med det storstilede projekt Leg & Kreativitet – en børnekulturel satsning, der åbnes med udstillingen LEG! den 2. september.
Når Gentofte Kommune i september sætter leg og legens betydning for børn og barnlige sjæle i centrum, går det ikke stille for sig. Leg & Kreativitet, som den børnekulturelle satsning hedder, er nemlig et ambitiøst projekt med en perlerække af aktiviteter for børn og voksne.
Projektet åbnes med udstillingen LEG!, der kommer fra Sverige og er lavet af Riksutställninger og Svenska Institutet for at markere Astrid Lindgrens 100 års fødselsdag sidste år. LEG! tager samtidig udgangspunkt i FN’s Børnekonvention og børns ret til en lykkelig barndom fuld af leg og eventyr – en sag, som Astrid Lindgrens hjerte bankede for.
LEG! har været på en omfattende international turné før turen gik til Gentofte, hvor udstillingen, der kort fortalt er en 150kvm2 stor legeplads, kan ses frem til 27. september.
Et andet led i projektet Leg & Kreativitet er Gentofte Kommunes årlige Børnekulturuge. Børnekulturugen åbner også den 2. september og fortsætter frem til 13. september og byder undervejs på en lang række sjove og kreative arrangementer, som fx den humoristiske danseforestilling Arme og Ben og klovnen Mr. Toons. Der er også mulighed for at lære om trylleri og gøgl i cirkusskolen Cirkus Mongo. Se hele Børnekulturugens program på www.gentofteboernekulturuge.dk.
Leg fremmer kreative kompetencer
Leg & Kreativitet byder desuden på weekendarrangementer for børnefamilier i hele september, masser af eventyrlige aktiviteter på GentofteNatten den 19. september og meget meget mere. Målet er at opnå et samspil mellem de mange aktiviteter og sætte børnekunsten i et nyt perspektiv, bl.a. ved hjælp af såkaldte huskunstnere:
– Vi vil mangfoldiggøre kommunens satsning på leg og kreativitet og skabe synergi mellem vores aktiviteter ved at inddrage fire huskunstnere – Tom Højlund, Jytte Abildstrøm, Cecilie Eken og Kristoffer Glyholt. Med dem vil vi fremhæve legens potentiale i udviklingen af børns kreative kompetencer og samtidig understrege kreativiteten og de kunstneriske udtryksformers betydning, siger Stine Wilms Høyer, Kulturfaglig leder i Gentofte Kommune.
Bag Leg og Kreativitet – en børnekulturel satsning står en række sponsorer, herunder Sveriges Ambassade, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde, A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Kunstrådets Huskunstnerordning samt Gentofte Kulturpulje, der alle har ydet økonomisk støtte og dermed gjort det omfattende aktivitetsprogram muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *