Kulturnat i Folketinget

Oprettet 29/09/2008 – 14:32

Folketinget åbner igen i år dørene for den københavnske kulturnat. Det sker fredag den 10. oktober 2008 fra kl. 18.00 til 24.00.
I 2007 benyttede godt 16.000 gæster sig af muligheden for på egen hånd at opleve folkestyrets arbejdsplads indefra og møde politikere fra Folketingets partier. Også i år forventer Folketinget at trække fulde huse.
På aftenen vil Folketingssalen og Bibliotekets læsesal være åbne, og de politiske partier inviterer til “åbent hus”. Der er adgang til flere af de flotteste udvalgsværelser, bl.a. Finansudvalgets og Europaudvalgets mødelokaler. Disse udvalgsværelser er til daglig ikke åbne for offentligheden.
Folketingets Administration har også indrettet “arbejdende værksteder”, hvor du på tæt hold kan opleve nogle af de mere særprægede arbejdsfunktioner, som findes i Folketinget, bl.a. møbelpolstring. Derudover informerer Folketingets Administration om udvalgsarbejdet.
I Fællessalen giver Danmarks Radios Pigekor kl. 19 prøver på sin kunnen som led i “Sangens år”.
Aftenen giver også mulighed for at kigge inden for hos TV2-Nyhederne, Ritzaus og DR TV-Avisens studier på Christiansborg.
Der er også lejlighed til at se og høre om Folketingets nye besøgsindgang i kælderen, der netop er taget i brug.
Folketingets gange og mødeværelser er fyldt med smukke malerier og andre kunstgenstande, som mange har set på TV. På Kulturnatten kan du få udleveret en kunstguide, der fortæller om de vigtigste kunstværker, så du selv kan gå på opdagelse.
Snapstinget serverer en særlig kulturnatmenu
– Carpaccio af oksefilet med marinerede kantareller, parmesan, citronolie og sprød krydderurtesalat
– Stegt bryst og røget lår af unghane fra Hopballe, serveret med syltede perleløg, skorzinerrøder, oliven og persillecremesauce
– Æblemazarin, vanille Panna Cotta “æblesmør” med frisk salat af æbler og hasselnødder
Prisen for 2 retter er 235 kr., for 3 retter 275 kr. Der er også en speciel børneret (børnevenlig hovedret og is) for 115 kr. Der kan ikke bestilles bord på forhånd, men princippet om “først til mølle” gælder.
Salg af kulturpas
Der sælges kulturpas for 75 kr. ved indgangene til Folketinget (Hovedtrappen, Den Centrale Indlevering og Kongeporten). Der er gratis adgang for børn under 12 år, når de følges med en voksen. Der må påregnes kødannelse, da der er begrænsninger på hvor mange, der må være i huset på én gang. Der lukkes ikke gæster ind efter kl. 23.30, men de, der er kommet ind, kan blive indtil kl. 24.00, hvor Kulturnatten slutter.
Folketinget forventer igen i år, at der på grund af stor tilstrømning bliver kø foran hovedindgangen. I så fald vil pressen ekstraordinært få adgang gennem indgangen fra Indre Slotsgård.
Læs folderen Kulturnat i Folketinget på www.folketinget.dk
Besøg Kulturnattens hjemmeside på www.kulturnatten.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *