Kvinde som formand for købmænd

Oprettet 10/09/2008 – 11:28

De Samvirkende Købmænd, DSK, har efter et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i dag valgt købmand Lisbeth Dalgaard, Hørsholm, til ny formand.
Hun bliver den først kvindelige formand i DSK’s 100-årige historie.
På DSK’s ekstraordinære repræsentantskabsmøde i Nyborg i dag blev der vedtaget nye vedtægter, som medfører en ny struktur i organisationen. Det betyder bl.a., at kædemedlemmernes direktører er blevet nye medlemmer af DSK’s bestyrelse.
DSK’s nye formand er købmand Lisbeth Dalgaard, 48 år, der driver SuperBest i Kongevejs-centret i Hørsholm med ca. 150 hel- og deltidsansatte. Hun er oprindelig forsikringsuddannet, merkonom og HD 1. Har været ansat i PFA og IBM Danmark. I 1999 indledte hun et generationsskifte med sin far Kristen Dalgaard Andersen, Dalgaard Super Marked. Lisbeth Dalgaard blev indvalgt i DSK’s hovedbestyrelse i 2003. Hun bliver medlem af bestyrelsen i Dansk Erhverv.
– Jeg ser det som en af mine hovedarbejdsopgaver at styrke samarbejdet mellem DSK og købmændenes kæder og grossister på hele fødevareområdet. Vi købmænd skal være ”de bedste i klassen” på dette felt. Vi vil være medspillere til at opnå den størst mulige sikkerhed på fødevareområdet og vil fortsætte vores arbejde omkring sundhed og sunde varer. Her vil DSK’s nye struktur og de tætte bånd til kæderne fremme effektiviteten af kommende tiltag. Jeg glæder mig meget til samarbejdet i den nye bestyrelse, hvor vi sammen kan skaffe succes og fremgang for den del af dansk dagligvarehandel, vi repræsenterer, siger Lisbeth Dalgaard.
Lisbeth Dalgaard afløser købmand Paul F. Nönnecke, som har været formand for DSK’s hovedbestyrelse i over 12 år og dermed har været den formand, der har siddet næstlængst på posten i DSK’s historie. Han blev selvstændig i 1980 og driver i dag SuperBest i Helsinge, som han er ved at generationsskifte. Paul F. Nönnecke har valgt at overlade formandsposten til nye kræfter nu, hvor DSK får nye vedtægter og ny struktur, og den nye formand kan sammen med DSK’s administrerende direktør, John Wagner, arbejde langsigtet på at knytte endnu tættere bånd til købmændenes kæder og styrke organisationens arbejde.
Efter det ekstraordinære repræsentantskabsmøde, der fandt sted på Hotel Nyborg Strand, konstituerede DSK’s nye bestyrelse sig, og forretningsudvalget består herefter af den nyvalgte formand, købmand Lisbeth Dalgaard fra SuperBest, købmand Kim Poulsen, Danske Købmænd A/S, Merko i Vorupør, der er genvalgt som næstformand, og købmand Kennet Berlin, Super SPAR, Nykøbing Falster, der også er genvalgt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *