Kvindelig blogger vil, som den første i Danmark, leve af at blogge om børn

Oprettet 05/09/2008 – 11:25

For 34-årige Anette Tvedergaard Madsen har det i et par år været en fritidsbeskæftigelse at skrive på hendes blog www.babybusiness.dk. Nu skal bloggen være hendes levevej. Fuldtidsjobbet inden for marketing er sagt op, og Anette glæder sig til at bevise over for sig selv og sin skeptiske bankrådgiver, at man også i Danmark kan leve af at være professionel blogger.
I USA findes mange professionelle bloggere, og Anette mener, at nu er turen kommet til Danmark. På BabyBusiness.dk skrives artikler, der omhandler alt relateret til babylivet; bl.a.: Nyheder, test af babyudstyr, børnemøbler og børnetøj.
En hund efter nyheder
Internettet som medie, hvor der bliver videndelt, købt, solgt og socialiseret, har altid interesseret Anette Tvedergaard Madsen. Hun er Cand. Mag. i Kommunikation og i mange år har arbejdet inden for markedsføring af it.
BabyBusiness.dk’s primære målgruppe er kvinder. Med børn, eller børnebørn, på mellem 0 og 2 år.
”Med BabyBusiness.dk vil jeg dække et stort og meget vigtigt segment. Der findes mange løse ender på nettet, når du som nybagt mor søger børnetøj, babyudstyr og gode erfaringer. Jeg er en slags nyhedshund, der opsnuser og undersøger, hvad der er værd at vide og samler det hele på BabyBusiness.dk, ” fortæller Anette Tvedergaard Madsen.
Uvildig kommerciel blogger
Der sælges ingen varer på BabyBusiness.dk, men der henvises altid til netbutikker, hvor omtalte produkter kan købes. Alle indlæg på bloggen er uvildige og kun beskrevet, fordi Anette Tvedergaard Madsen finder produktet eller emnet interessant, sjovt, skørt eller forargeligt.
Når www.babybusiness.dk nu skal være hendes levevej, bliver bloggen et kommercielt foretagende i den forstand, at annonceindtægter er grundlaget for Anette Tvedergaard Madsens månedlige indtægt.
Kvindelige iværksættere er ikke arbejdssky Mange kvinder tænker under barsel, at nu vil de have mere tid til deres børn. Arbejde mindre, lege mere og lave sundere mad. Der er bare sjældent muligt, når der skal betales husleje og alle de andre månedlige udgifter.
”Jeg er helt bevidst om, at min beslutning om at være selvstændig på ingen måde er en forlængelse af min barselsorlov. Derimod kan det sagtens være, at jeg kommer til at arbejdere mere end da jeg var væk fra hjemmet på fuldtidsarbejde. Men fleksibiliteten, som jeg har, er uvurderlig. Jeg kan lægge min arbejdstimer, så det passer med familiens aktiviteter. Der skal imidlertid lægges mange timer. Jeg kommer ikke sovende til at kunne leve af at blogge. Men det er sjovt, og jeg er min egen chef! Derfor har jeg ingen problemer med at motivere mig selv. Jeg glæder mig til at vise, at mødre også kan tænke forretning,” siger Anette Tvedergaard Madsen.
Sparring og netværk er alt
Selv om ideerne er mange og motivation stor, så er Anette Tvedergaard Madsen lykkelig for at have adgang til sparring om teknik, internetmarkedsføring og forretningsudvikling gennem sin kæreste samt erhvervsnetværket Morgendagens Heltinder. Det er altafgørende med et godt netværk, når man slår sig ned som selvstændig iværksætter.
Faktaboks
Hvad er en blog? En blog er en slags online dagbog, hvor ejeren typisk deler sine holdninger og interesser med andre.
http://www.babybusiness.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *