Oprettet 12/08/2011 – 11:05
Efter grundige undersøgelser af behovet for nødhjælp i Somalia og flygtningelejrene i Etiopien og Kenya, har Læger uden Grænser besluttet sig for aktivt at samle ind til organisationens katastrofefond.
”Vi ser et stigende behov for lægehjælp og medicinsk nødhjælp i Somalia, og blandt de flygtninge vi tager imod i Etiopien og Kenya, så er der ingen tvivl om, at vi får brug for flere penge, end vi oprindeligt har regnet med. Derfor samler vi nu aktivt ind til vores katastrofefond”, siger Michael G. Nielsen, direktør i Læger uden Grænser.
Læger uden Grænser har arbejdet i Somalia siden 1991 og har 1.400 medarbejdere i landet fordelt på ni forskellige projekter i den centrale og sydlige del. I øjeblikket behandler organisationen omkring 28.000 børn for underernæring i Somalia og i flygtningelejrene i Dadaab i Kenya og i Liben i Etiopien.
I øjeblikket er behovet for hjælp i de tre lande på Afrikas Horn enormt, men skulle Læger uden Grænser, mod forventning modtage flere penge end der er brug, kommer pengene ikke til at samle støv.
”Det er vigtigt for os, at den støtte som danskerne giver til os, kommer ud og bliver brugt. Hvis vi skulle modtage flere midler, end vi kan bruge på Afrikas Horn, så vil de blive brugt til at hjælpe andre steder. Vi ved allerede nu, at der er stor risiko for tørke i de kommende måneder i et stor område tværs over Afrika”, fortæller Michael G. Nielsen.
Om katastrofefonden
Læger uden Grænsers katastrofefond aktiveres i tilfælde af store kriser. Fonden bruges til at finansiere akut nødhjælp til mennesker i nød. Midlerne i katastrofefonden må maksimalt udgøre 10 procent af de forventede private indtægter for 2011 ved årets slutning. Overskrides det beløb, anvendes pengene til andre af Læger uden Grænsers projekter. Derved sikres, at den støtte, vi modtager, bliver brugt til at hjælpe mennesker i nød.
Læger uden Grænsers katastrofefond er tidligere blevet aktiveret efter jordskælvet i Haiti og oversvømmelserne i Pakistan sidste år.