Logica – Danmarks første sundhedscertificerede IT-virksomhed

Oprettet 02/09/2008 – 11:52

Logica (det tidligere WM-data) bliver nu som den første virksomhed i København, og den første IT-virksomhed i Danmark, certificeret for sin sundhedsindsats. Siden juli 2007 har Logica gennemført Dansk Firmaidrætsforbunds sundhedscertificeringsforløb – en proces, der har rusket op i hele organisationen og har skabt nye og sundere vaner.
Den officielle overrækkelse finder sted d. 4. september kl. 21:00 i forbindelse med Logicas deltagelse i DHL-Stafetten i Fælledparken i København, hvor virksomheden har tilmeldt ca. 255 deltagere og har stillet en stand op.
Ganske som med arbejdsmiljø kvalitetsstempler Dansk Firmaidrætsforbund private og offentlige virksomheder, der lever op til fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress (KRAMS). I forbindelse med SundhedsCertificeringen af Logica har medarbejderne som et af KRAMS tiltagene med stor succes startet en løbeklub op, der har givet en markant konditionsforbedring for mange af virksomhedens medarbejdere, ligesom Logicas lokale aktivitetsforeninger landet over løbende arrangerer forskellige motionstiltag indenfor firmaidræt, såsom cykling, volleyball, fodbold, badminton, bowling samt en lang række andre idrætter.
SundhedsCertificering er en håndsrækning til arbejdspladser, der ønsker en sundere hverdag. Certificeringen sætter ord og handling på sundhedsarbejdet og ruster virksomhederne til en kvalificeret sundhedsindsats.
SundhedsCertificering bygger på to grundsten:
– Vejledning: Sundhedskonsulenten fra Dansk Firmaidrætsforbund vejleder virksomheden fra start til slut, og hjælper bl.a. virksomheden med en fornuftigt organisering, strategi og økonomi for sundhedsarbejdet.
– Certificering: Virksomheden certificeres ud fra fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: Kost, rygning, alkohol, motion og stress.
HR-direktør i Logica, Dorte Gade, udtaler:
– Samarbejdet med Dansk Firmaidrætsforbund om at opnå en SundhedsCertificering har klart løftet vores arbejde med at sætte gode rammer for vores medarbejdere på de fem KRAMS områder. Vi havde taget beslutningen om denne indsats, men det at blive holdt i ørerne på formen (inddragelse af medarbejderne og skriftlige politikker) betyder helt sikkert, at vores indsatser har en mere blivende karakter.
Og Dorte Gade fortsætter:
– SundhedsCertificeringen betyder en blåstempling af arbejdet med reelt at give vores medarbejdere ”det sunde valg”, mest tydeligt på kost- og motionsområderne. Certificeringen har medført væsentlige positive ændringer for vores medarbejdere på motionsområdet og ikke mindst bidrager den højere deltagelse i vores motionsaktiviteter til at skabe en endnu bedre arbejdsplads.
Formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard, udtaler:
– Det har været en stor oplevelse at følge, hvordan Logicas certificeringsforløb har gjort en positiv forskel for virsomhedens medarbejdere. SundhedsCertificering skaber sundere virksomheder, hvilket giver gevinster på flere niveauer. De ansatte får det bedre, og firmaerne kan bruge den sunde profil som en del af deres image, når de skal fastholde medarbejdere, ansætte nye og forhandle med andre virksomheder.
Siden projektets start i februar 2007 har Dansk Firmaidrætsforbund igangsat mere end 40 SundhedsCertificeringer på private og offentlige virksomheder landet over. Og der er flere på vej – målet er at gennemføre yderligere 150 SundhedsCertificeringer inden udgangen af 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *