Mange iværksættere har ikke styr på økonomien

Oprettet 15/08/2011 – 15:06

Mange danske iværksættere fokuserer på deres gode idéer og glemmer regnskabet. Dermed risikerer de at komme bagud med betaling og indberetninger til det offentlige, og virksomhederne mister overblikket over økonomien i en kritisk fase.
Danske iværksættere er fokuserede, er fagligt dygtige og har et stor kendskab til deres marked. Derfor klarer så mange iværksættere sig godt trods krisetider, men de kunne klare sig endnu bedre, hvis de fokuserede mere på økonomien i deres nye virksomheder. Det halter nemlig med at holde styr på bilag, fakturaer og indberetninger til det offentlige, og det kan bringe selv den bedste virksomhed i knæ.
”Som bogholdervirksomhed med fokus på opstartsvirksomheder, ser vi ofte, at nye virksomheder, der har været i gang i et stykke tid, pludselig mister overblikket over økonomien. Det er ærgerligt, for det er både billigere og nemmere at få styr på bogholderiet under – eller inden – opstarten,” siger Michael Vesterskov Kristensen, der er bogholder og ejer af Vesterskov Bogføring.
Økonomistyring hjælper små virksomheder
Starter man med at planlægge økonomien, allerede inden virksomheden er i gang, vil man kunne benytte økonomistyring som et værktøj, i stedet for at pengesagerne bliver til en tung administrativ byrde.
”Det er helt afgørende for en ny virksomhed, at ejeren ved, hvordan økonomien rent faktisk ser ud. Det er grundlaget for at kunne træffe de rigtige beslutninger, og derudover er det rart at kunne følge løbende hvordan ens indsats påvirker bundlinjen,” siger Michael Vesterskov Kristensen. For at få et realistisk beslutningsgrundlag bør man eksempelvis løbende justere sin forskudsregistrering, afsætte penge til momsbetaling og forholde sig til sit budget. Når man står og skal registrere sin virksomhed, så er der også en række forhold, som kan have stor skattemæssig indflydelse på de første års økonomi. Der kan eksempelvis være mange tusinde kroner at spare ved at udskyde startdatoen til efter årsskiftet.
Mød iværksætternes bogholder på Iværk & Vækst
Disse forhold har Vesterskov Bogføring blandt andet beskrevet i en række guides, som gratis kan rekvireres af iværksættere. De omhandler råd om opstart, hvilke registreringer der er nødvendige, og hvordan man eksempelvis skal forholde sig i forbindelse med ansættelse af den første medarbejder.
For at fortælle nye virksomheder og deres muligheder og hvilke faldgruber, der bør undgås, vil Michael Vesterskov Kristensen kunne mødes på stand 704 på iværksættermessen Iværk & Vækst, som afholdes i Forum i København dagene 9-10. september 2011. Se mere på www.v-bf.dk og www.ivaerk.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *