Martin Laursen Årets Spiller

Oprettet 18/11/2008 – 01:21

Dansk Fodbold Award 2008 blev for tredje år afholdt i aften i cirkusbygningen i København. Her blev Martin Laursen kåret til Årets Spiller, mens Mariann Gajhede Knudsen fik prisen på kvindesiden. Allan Simonsen og Carl Aage Præst nye medlemmer i Fodboldens Hall of Fame.
De var her (næsten) alle sammen!
Den røde løber var mandag aften lagt ud foran Cirkusbygningen i København, hvor store danske og europæiske fodboldprofiler havde skiftet fodboldstøvler og træningstøj ud med laksko og selskabstøjet for at hylde de personer, der har markeret sig i dansk fodbold i sæsonen 2007/2008.
Rammerne var lagt til årets fodboldfest, hvor i alt 11 kategorier skulle have en vinder, herunder skulle også to nye medlemmer findes til den nyoprettede Fodboldens Hall of Fame.
Herunder årets vindere 2008:
Vinderne 2008 er…
Årets Spiller 2008 – mænd
Martin Laursen, der senest i weekenden for sit klubhold Aston Villa viste, at også 2008/2009 kan blive endnu en god sæson, tog prisen som Årets Spiller 2008. I motivationen lød det blandt andet:
”Aston Villas anfører har fremstået som en af de helt store støtter på landsholdet. Martins spidskompetencer: Hurtighed, nærkampstyrke og stærk i hovedspil gør ham til den markante midtforsvarer, han er. Dette medfører, at Martin fremstår som en meget vigtig spiller både i forsvaret og i angrebet i forbindelse med standardsituationer. Efter lange skadesperioder har Martin Laursen etableret sig som en sikker mand i Aston Villas startopstilling.”
Årets Spiller 2008 – kvinder:
Mariann Gajhede Knudsen, der havde fødselsdag i går kunne mandag aften modtage endnu en gave, nemlig titlen som Årets Spiller på kvindesiden 2008. I motivationen lød det blandt andet:
”Efter en tid, hvor Mariann skiftede mellem at spille back og midterforsvar, har hun nu tilspillet sig en stamplads på landsholdet på den defensive midtbane. Her viser hun en ekstrem evne som en taktisk klog balancespiller, samtidig med at hun er en fantastisk pasningsspiller. Mariann er en spiller, som forsvaret stort set altid kan finde, hun er dygtig til at dække sin bold af og se muligheder inden boldmodtagelse, hvilket gør at landsholdet kan bruge hende som en station i spillet frem af banen. Mariann har i år opnået et højt internationalt niveau.”
Årets SAS Liga–spiller 2008
Djiby Fall har allerede modtaget kollegaernes pris, og mandag aften kunne han så modtage endnu en pris, der kårer ham årets bedste SAS Liga-spiller. I begrundelsen lød det blandt andet:
”Djiby Fall har slået sit navn fast som en frygtet og elsket angriber på OBs hold. Frygtet af modstanderne på grund af sin farlighed og sin spillestil – elsket af OBs tilhængere på grund af sine evner og mål. Er sikker i boldmodtagelse, stærk i hovedspillet og mere og mere en fast og sikker del af OBs koncept. Er klart en berigelse til SAS Ligaen.”
Fodboldens Hall of Fame
Dansk fodbold har haft masser af uforglemmelige øjeblikke på grønsværen skabt af spillere, skabt af trænere, skabt af hold. Fodboldøjeblikke, der har fået os til neglebidende at sidde på det yderste af stolekanten, for efterfølgende at springe op i jubel på stadions, foran radioen eller tv-skærmen. Øjeblikke, der ikke kun har sat sig dybt i hukommelsen hos dem, der var der, men som også for altid har skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie for dem, der kommer efter.
De to første medlemmer var ingen overraskelse, da man på forhånd havde besluttet, at ’Alletiders Bedste Spiller’, Michael Laudrup, og ’Alletiders Bedste Landskamp’, EM-finalen i 1992, der blev kåret ved de sidste to Dansk Fodbold Awards, var fødte medlemmer.
Mandag aften blev endnu to danske fodboldlegender medlemmer af det eksklusive selskab.
Allan Simonsen, 55, er som den eneste dansker kåret til Årets Fodboldspiller i Europa (1977) og nåede at spille 55 landskampe inden han stoppede på landsholdet i 1986. Den teknisk dygtige vejlenser havde udover stor succes på det danske landshold også en flot udlandskarriere i blandt andet FC Barcelona, en by, han også aktuelt er bosat i.
Carl Aage Præst er i dag 86 år, nåede 24 landskampe og var en del af det legendariske ’bronzehold’ fra OL-slutrunden i 1948. Carl Aage Præst måtte opgive flere kampe i nationaltrøjen på grund af DBUs daværende amatørregler og fortsatte i stedet en stor professionel karriere i Italien, hvor han nåede at spille 232 ligakampe og score 51 mål for ’Den Gamle Dame’ – Juventus.
Øvrige vindere:
Årets Arla Talent 2008
Mathias ’Zanka’ Jørgensen
Årets Talent 2008 – kvinder:
Mia Kjærsgaard- Andersen
Årets Træner 2008
Erik Hamrén
Årets Dommer 2008:
Claus Bo Larsen
Årets Mål 2008
Stefan Gislason (1-0 Brøndby IF-FC Nordsjælland 4. maj 2008)
Årets Breddeklub 2008
Vinding SF
Årets Fan-pris 2008
Det danske kvindelandshold og de rød-hvide fans
Se meget mere om årets show på…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *