Massivt behov for flere praktikpladser

Oprettet 09/08/2011 – 12:06

LO foreslår i dag på Sorø-mødet, at unge på erhvervsuddannelserne får en reel garanti for, at de kan afslutte deres erhvervsuddannelse. Godt 9.300 unge mangler i dag en praktikplads.
”Vi har nogle fantastiske erhvervsuddannelser i Danmark, fordi eleverne både går på skole og får praktisk erfaring gennem lange praktikophold. Men flere end 9.600 unge mangler praktikplads og derfor skal de nu have en reel garanti for at gøre deres uddannelse færdig”, siger LO-sekretær Ejner K. Holst, der deltager i Sorø-mødet.
”Først og fremmest er det helt afgørende, at regeringen nu sætter gang i væksten via flere offentlige investeringer. Det er grundlaget for, at virksomhederne overhovedet opretter flere praktikpladser”.
Sociale klausuler
Derudover foreslår LO, at indføre sociale klausuler, hvor alle virksomheder, der udfører opgaver for det offentlige skal forpligtes til at oprette praktikpladser.
”Sociale klausuler vil både gavne de unge, da der hermed oprettes flere praktikpladser, og virksomhederne, der sikres arbejdskraft på langt sigt”.
Alle skal bidrage
LO mener, at alle virksomheder som udgangspunkt fremover skal oprette praktikpladser – også selvom virksomheden ikke er stor nok til at oprette en hél plads.
”Alle virksomheder skal bidrage til at uddanne de kommende faglærte. Også selvom nogle virksomheder kun kan tilbyde praktik i en kortere periode. Allerede i 2020 kommer vi til at mangle 30.000 faglærte, så alle har en forpligtelse til at løse problemet. For de virksomheder, der ikke ser sig i stand til at oprette pladser, skal der indføres en betalingsordning, så de alligevel bidrager”.
Praktikpladscentre
For de unge, der stadig ikke kan få en plads skal, der oprettes praktikpladscentre, hvor elever arbejder i miljøer, der baseres på reel produktion og under vilkår som på en rigtig arbejdsplads.
”Skolepraktikken redder i dag mange unge, der ikke kan finde en praktikplads. Men rigtig mange springer fra ordningen og derfor er der brug for at forbedre vilkårene for unge, uden en rigtig praktikplads”, siger Ejner K. Holst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *