Modeugen i København – på DR K

Oprettet 09/08/2010 – 18:44

Mode ligger som fænomen et sted midt imellem kunst, kultur, marked og medier.
DR K går tæt på modeugen i København, og sender i den sammenhæng en helt ny danskproduceret serie på fem programmer om mode:
Mode og Manhattan: dansk stil indtager New York. Eva Kruse er en gennemgående figur/slags medvært. Hvad er det særegne ved dansk mode og hvorfor laver Vi det. Og hvorfor et fremstød på det lige nu? ‘Democratic design’, Stephen Gan interview, fest og gæster.
Mode og familie: Brandt’erne gennem 5 årtier. Designeren Margit Brandt fejres med en udstilling på Kunstindustrimuseet, p.hd. Marie Riegels kommenterer og ekspert Lotte Freddie fortæller om Margits talent og Margit og Eriks samarbejde. Vi følger datteren Julie Brandt i hendes daglige arbejde som kreativ direktør for det nuværende firma.
Mode og branding: Tøj er identitet. Fremtidens modevirksomheder opnår succes ved at brande sig gennem andre virksomheder eller personligheder og ved at netværke. Tøjet skal ikke bare være godt designet, men skal fortælle en historie, som giver køberen en særlig identitet. En markant tendens i modeverdenen de sidste 10 år har været genoplivningen af de store gamle modebrands som f.eks. Gucci (via Tom Ford) og Burberry (via Christopher Bailey og Kate Moss).
Mode og kunst: Kunstnerisk eller kunstigt. I de senere år har kunst spillet en større og større rolle i moden – det er moderne med kunstværker på t-shirts og modefænomener som Moon Spoon Saloon, Vilsbøl de Arche (Lady Gagas tøj), Henrik Vibskov og Mads Nørgaard arbejder på kryds og tværs af teater, kunstinstallation og design. Vi har mødt de mest kunstneriske danske modeskabere der alle forholder sig til spørgsmålet, om moden kan ramme det særlige formsprog som er kunstnerisk.
Mode og København: En uge i modens tegn. Programmet ser på de aktuelle shows i den københavnske modeuge, og giver en analytisk stemningsreportage med designere, stylister, publikum, fester og gæster.
DR K sender desuden torsdag-lørdag tre 10-minutters programmer, Modeugen NU!, der hver især ser nærmere på, hvordan det er at være designer, stylist eller model på Modeugen 2010. Programmerne går bag om modeugens forhæng og giver seerne en stemningsrapport fra nogle af de mennesker, der står bag modeugen.
Hver nat viser DR K desuden de forskellige modeshows, der har været vist i løbet af modeugens dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *