Nicklas Bendtner også ude mod Malta

Oprettet 11/10/2008 – 17:50

Seks ændringer til startopstillingen mod Malta i forhold til triumfen mod Portugal for en måned siden. Morten Nordstrand og Søren Larsen erstatter Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtner. Thomas Sørensen ny anfører. Startopstilling og regler for VM-kvalifikationskampen her.
Landstræner Morten Olsen skifter enten på grund af skader eller af taktiske årsager ud på halvdelen af pladserne i landsholdets startopstilling mod Malta i forhold til 3-2 sejren over Portugal for en måned siden.
Allerede fredag stod det klart, at anfører Jon Dahl Tomasson ikke ville blive klar efter sin ankelskade onsdag, og lørdag blev det også en realitet, at Nicklas Bendtner heller ikke bliver spilleklar efter den forstuvning, han blev ramt af i højre fod ved tirsdagens træning.
Dermed bliver der plads til Morten Nordstrand og Søren Larsen i startopstillingen. Mens Morten Nordstrand senest var med i venskabslandskampen mod Polen i juni måned, er det godt et år siden, Søren Larsen sidst var på banen for landsholdet.
I nove,ber sidste år blev han skiftet ind i EM-kvalifikationskampen mod Island i stedet for Nicklas Bendtner seks minutter før tid.
Søren Larsen er noteret for 10 landskampe, hvor han kun har opnået fuld spilletid i de to af dem, men ikke desto mindre har scoret seks mål. Efter at have brændt en stor chance i sin debutkamp mod Finland i juni 2005 scorede han sine hidtidige seks mål i de efterfølgende fire landskampe, men blev også kun benyttet som indskiftningsspiller i fire af de øvrige fem kampe.
På midtbanen bliver der også comeback til Thomas Kahlenberg efter en skadesperiode, der holdt ham udenfor landsholdets kampe dette efterår mod Spanien, Ungarn og Portugal. Han spiller i aften sin landskamp nummer 25.
De øvrige tre ændringer er alle i forsvaret, hvor Thomas Sørensen er tilbage i målet til sin jubilæumskamp nummer 75, hvor han endda for æren af at optræde som anfører i stedet for den skadede Jon Dahl Tomasson.
Og endelig er begge backpladser optaget af nye spillere i form af Thomas Rasmussen og Kasper Bøgelund, der efter adskillige skader er tilbage for første gang siden 0-4 nederlaget til Irland i Århus for 14 måneder siden.
Det betyder så til gengæld genvalg til midterforsvarerne Martin Laursen og Daniel Agger, til midtbanespillerne Daniel Jensen og Christian Poulsen samt angriberen Dennis Rommedahl.
Danmarks startopstilling:
1 Thomas Sørensen (anfører)
2 Christian Poulsen
3 Martin Laursen
4 Daniel Agger
5 Thomas Rasmussen
6 Kasper Bøgelund
7 Daniel Jensen
8 Thomas Kahlenberg
9 Morten Nordstrand
10 Dennis Rommedahl
11 Søren Larsen
Indskiftningsspillere:
12 Anders Møller Christensen
13 Leon Andreasen
14 Thomas Kristensen
15 Michael Krohn-Dehli
16 Stephan Andersen
17 Morten “Duncan” Rasmussen
18 Jonas Borring
På udskiftningsbænken sidder målmand Stephan Andersen, der vikarierede for Thomas Sørensen og Jesper Christiansen til kampene mod Ungarn og Portugal, og Leon Andreasen, der spillede pladsen som højre back mod Portugal, samt Michael Krohn-Dehli og Jonas Borring. De sidste tre pladser er givet til de tre senere indkaldte spillere, Anders Møller Christensen, der erstatter Per Krøldrup, Thomas Kristensen, som blev indkaldt efter sygemeldingen fra Martin Jørgensen, samt Morten ”Duncan” Rasmussen, der blev indkaldt torsdag aften, da omfanget af Nicklas Bendtners skade blev kendt.
Med valget af ovenstående 18 spillere kommer Jesper Christiansen og Martin Vingaard fra bruttotruppen på 22 spillere ikke i betragtning til kampen i aften.
Tidligere nyheder om kampen:
Danmark helt i hvidt
Morten ”Duncan” Rasmussen som gardering
Tomasson og Bendtner tvivlsomme
Martin Jørgensen ikke med mod Malta
Bendtner og Krøldrup skadet
Thomas Kristensen i landsholdstruppen
Også landsholdscomeback til Søren Larsen
Thomas Kahlenberg også tilbage på landsholdet
Martin Jørgensen tilbage på landsholdet
Georgisk dommer til Danmark-Malta
Billetsalg:
Billetsalg Danmark-Malta
Landskampmagasin:
Læs Landskampmagasinet Danmark-Malta på din skærm.
Alt om kampen:
Kamp:
Danmark-Malta
Status:
FIFA 2010 World Cup qualifier, European Zone, group 1
Dato og tid:
Lørdag den 11. oktober 2008 / kick off 20.00
Stadion:
Parken
Kapacitet:
34.043 (begrænset kapacitet p.g.a. ombygning)
Dommer:
Levan Paniashvili, Georgien
Linjedommere:
Mamuka Elikashvili and Zurab Jvaridze, Georgen
Fjerdedommer:
George Vadachkoria, Georgien
Dommerbedømmer:
Styrbjörn Oskarsson, Finland
FIFA-delegeret:
Wolfgang Thierrichter, Austria…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *