”Nik & Jay: De Største”

Oprettet 26/08/2008 – 10:34

De største hits, bonus CD og en koncert DVD udkommer d. 20. november.
Da de første toner fra Nik & Jay strømmede ud af radioen tilbage i 2002 blev der sat gang i en af de mest imponerende bedrifter i nyere dansk musikhistorie. Mens den nye danske rockbølge gjorde sit indtog, placerede Nik & Jay sig på toppen af poppen. De indtog ikke bare hitlisterne, men også de store livescener, og måske vigtigst af alt udviklede de sig også til at blive to af de største stilikoner Danmark nogensinde havde set. Mens andre leflede for tidens tendenser, så skabte Nik & Jay dem. Ekstravagant livsstil, store solbriller, selvtillid og en lyst til at blære sig blev kombineret med vanvittigt iørefaldende sange, høj musikalsk kvalitet, nærværende tekster og så en arbejdsiver som en del andre bands kunne lære noget af. Nik & Jay har både formået at skabe diskoteksklassikere som ”HOT” og ”Boing”, der stadig fylder dansegulvene samt store folkelige popværker som ”En Dag Tilbage” og ”Når Et Lys Slukkes”, der danner grundlag for danskundervisningen i skolerne og samtidigt bliver valgt som musik til begravelser.
Nik & Jay har været provokerende og charmerende, vulgære og kærlige, pengeglade og socialt bevidste, og så har de vigtigst af alt gjort det hele 100%. Det har man bl.a. kunne se i videoerne og ude på koncertstederne. Videoerne har sat nye standarder i Danmark. Udtrykket har været internationalt, stilen ny og drengenes udtryk ikke til at stå for. På livescenerne mestrer de alle fag. Fra de intime diskoteksjobs, som de stadig laver (2 mand foran 800 mennesker) til Grøn Koncert, hvor de med 10 mand på scenen underholder op mod 40.000 mennesker. Nik & Jay har taget hele turen fra hadet ungdomsfænomen til folkeeje på 6 år, og den respekt der står om dem er ikke mange forundt.
Nogen vil nok sige at man alligevel ikke udsender en opsamling efter bare 3 albums. Men så tænk over følgende facts:
6 år, 3 udgivelser, 350.000 solgte albums og 16 platinplader. Alle 3 Nik & Jay albums er solgt i over 100.000 eksemplarer. Alle sangene på denne opsamling er gået guld eller platin. Så d. 20. november kommer ”Nik & Jay: De Største”, der også indeholder 3 helt nye sange, en bonus CD med bl.a. de bedste remix, og så en koncert DVD optaget i Falkonér Salen i København i foråret 2007.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *