Nu forbindes cykelstien hele vejen mellem Spjald og Videbæk

Oprettet 15/08/2011 – 15:06

I denne uge går Vejdirektoratet i gang med at etablere cykelsti gennem Bjerning syd for Spjald langs Brejningvej. Den dobbeltrettede cykelsti kommer til at hænge sammen med den privat anlagte cykelsti på Gl. Landevej, og således bliver det sidste hul lukket i cykelstisystemet mellem Spjald og Videbæk.
Det bliver dermed fremover muligt at cykle på sti hele vejen mellem de to byer, hvilket giver et betragteligt løft til trafiksikkerheden. Skolebørn og andre cyklister kommer dermed i sikker afstand til bilerne på Brejningvej, hvor der køres meget stærkt. Arbejdet udføres af Spjald Entreprenørforretning.
Den nye cykelsti, som anlægges på vestsiden af vejen, kobles sammen med den privat anlagte cykelsti ved Gl. Landevej via en tunnel, så også her er sikkerheden i højsædet.
I forbindelse med nedgravningen af tunnelen, vil der blive kortvarig omkørsel på stedet. Vejdirektoratet tilstræber at udføre dette i løbet af en weekend, hvor trafikken er mindre, således at morgentrafikken den følgende mandag kan afvikles hen over den nye tunnel. Ellers forventer Vejdirektoratet, at der bliver tale om mindre grad af forstyrrelse på vejen i anlægsfasen. Vi beder om forståelse for eventuel ulejlighed.
Vi regner med at anlæggelsen af cykelstien varer cirka tre måneder, hvis vejrguderne ikke sætter ind med en tidlig vinter, så de første cyklister kan trille ind på stien cirka 1. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *