Ny hjemmeside om bæredygtig byudvikling

Oprettet 10/03/2009 – 10:15

10. marts går den danske hjemmeside www.bæredygtigebyer.dk i luften. Her kan danske planlæggere og politikere læse om, hvordan frontløber-byer fra Danmark og resten af verden skaber bæredygtig byudvikling. Eksemplerne er mange – München skaber en tæt grøn bydel, Perth håndterer øget pendling, og Chicago sænker de offentlige bygningers energiforbrug.
Bæredygtige Byer formidler viden om bæredygtig planlægning og udvikling af danske og internationale byer til inspiration for danske politikere, planlæggere og interesserede borgere. Formidlingen sker primært på www.bæredygtigebyer.dk, der er hjemsted for en database med best practice cases fra hele verden. Databasen favner emner som affald, energi, fødevarer, grøn by, social by, transport og vand. Der udvikles løbende nye cases på hjemmesiden.
Hjemmesiden byder også på perspektiverende artikler, interview med eksperter, blogindlæg, film og links om bæredygtig byudvikling. Læs bl.a. om den store mængde charters og initiativer, der findes om bæredygtighed.
Databasen er finansieret af Realdania og udviklet af Dansk Arkitektur Center, der også varetager den videre research, formidling og drift af databasen. Der er fri adgang til den indsamlede viden i databasen, som blev lanceret første gang i en engelsk version på den 11. arkitekturbiennale i Venedig i september 2008.
“Vores intention er at gøre det lettere for danske kommuner, rådgivere og borgere at finde best practice viden om bæredygtig byudvikling. I den forbindelse har vi bedt Dansk Arkitektur Center etablere en database, hvor alle interesserede kan hente information om de bedste eksempler på bæredygtig byudvikling fra hele verden – herunder også fra Danmark. En unik, tværfaglig og nytænkende database, hvor eksemplerne vil blive formidlet direkte i forhold til en dansk sammenhæng”, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *