Ny slibeskive til planslibning og dybdeslibning øger produktiviteten

Oprettet 08/01/2013 – 07:59

Norton lancerer en ny serie slibeskiver til plan- og dybdeslibning (fuldsnit), som har den meget gode egenskab, at kølevæsken let passerer igennem skiven. Med et nyudviklet bindemiddel forbedres også formholdbarheden. De nye slibeskiver, som har betegnelsen Vortex2, gør det, med den forbedrede køleegenskab muligt at reducere cyklustiderne og dermed forbedre produktiviteten.
Vortex2 er først og fremmest udviklet til plan- og dybdeslibning, men kan også med fordel anvendes til andre operationer f.eks. tandhjulsslibning samt indv. og udv. rundslibning, hvor kravet er en slibeskive uden risiko for varmeskader i materialet. Applikationer kan f.eks. være slibning af turbineblade, tandhjul, aksler, kuglelejer, værktøjsfremstilling mm.
Voetex2 slibeskiverne er fremstillet med et specialudviklet slibemiddel af konventionel aluminiumoxid sammen med et helt nyt bindemiddel. Det nye bindemiddel har en naturlig høj porøsitet, og derfor kræves ingen kemiske tilsætningsstoffer for at opnå dette. Det gør Vortex2 til et meget miljøvenligt alternativ for plan- og dybdeslibning, hvor effektiv køling er påkrævet, og dermed en slibeskive med den egenskab at kølevæske let passerer gennem skiven. Den effektive køling mindsker risiko for brænding af emnet, og giver høj kvalitet på de bearbejdede emner. De nye skiver har endvidere meget god formholdbarhed, hvilket reducerer behovet for at afrette skiven. Vortex2 slibeskivernes lange levetid, køligere slibning, højere afvirkning og mindre afretning, gør, at produktiviteten forbedres gennem at cyklustiderne kan reduceres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *