Nye dommere i divisionerne

Oprettet 11/12/2008 – 17:34

Både Viasat Divisionen og 2. Division kan i 2009 byde velkommen til i alt fem nye dommere. Også kvindernes har fået et nye ansiger på grønsværen.
Henrik Kristensen er indstillet som ny FIFA-linjedommerDBUs Elitedommergruppe har foretaget dommerindrangering på sit møde fredag den 5. december 2008 for Herre-DM og Kvinde-DM for foråret 2009.
En indrangering, der ikke byder på ændringer i SAS Ligaens dommertrup, men et enkelt nyt navn på sidelinjen, hvor Brian Quist er ny DBU linjedommer. Fire nye navne er desuden indstillet til FIFA som FIFA linjedommere – Henrik Kristensen, Jakob Bille, Lars Hummelgaard og Lars Rix. Disse overtager pladsen fra Bill René Hansen og Bo Abildgaard, Ole V. Hansen samt Palle Udsen, der for de tre førstnævnte skyldes at alle er faldet for FIFAs aldersgrænse.
Fem nye i divisionerne
I Viasat Divisionen vil to nye unge dommere få sin debut, når forårssæsonen fløjtes i gang. Det er den kun 26-årige Dennis Mogensen, der blev færdig som dommer i 1997, der efter kun et halvt år i 2. Division rykket op i den andenbedste fodboldrække. Her får han følgeskab af 28-årige Ole Kronlykke Hansen, der også fik sin dommereksamen i 1997, og kan efter blot et år i 2. Division kalde sig Viasat divisions-dommer.
Med tilgangen af de to nye og Lars Muusmann, der udgår som elitedommer, består den faste trup til kampene i Viasat Divisionen i foråret 2009 af 16 dommere.
I 2. Division kan man også sige velkommen til tre nye elitedommere – Anders Poulsen 27, Benjamin Svedborg, 22, og Malthe K. Iversen, 26.
Med oprykningen af de to dommere til Viasat Divisionen og tilgangen af de tre består den faste trup til kampene i 2. Division i foråret 2009 næste sæson af 23 dommere. Claus Høegh-Jensen har efter eget valg valgt at stoppe.
To nye kvindelige dommere
Også på kvindesiden kan man byde på to nye ansigter. Den kun 22-årige Kristina Husballe, der blev færdig som dommer i 2003, avancerer nu til 3F Ligaen, efter at hun sidste år dømte 1. division som en del af talentdommergruppen. Dermed er der for første gang tre kvindelige dommere på højeste niveau. 36-årige Trine K. Westhoff overtager pladsen i 1. Division, som en af DBUs kvindelige talenter på dommersiden.
DBUs Elitedommergruppe er ansvarlig for udviklingen og indrangeringen af dommerne i Danmarksturneringen.
DBUs Elitedommergruppe består af Kaj Østergaard, Peter Mikkelsen, Jørn West Larsen, Jan Carlsen og Preben Worsøe.
SAS Ligaen fløjtes i gang i weekenden 28. februar-1. marts 2009, mens Viasat Divisionen starter 22. marts, dagen efter 2. Division, der sparkes i gang 21. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *