Nye e-mærke krav åbner op for betaling via bankoverførsel

Oprettet 08/10/2010 – 16:55

I fremtiden kan man som dansk forbruger betale via bankoverførsel på e-mærkede hjemmesider, noget der ellers indtil nu kun har været muligt for erhvervsdrivende og udenlandske forbrugere. Grunden er e-handelsfondens nye retningslinjer.
Hvordan fungerer det i dag?
Indtil nu har e-handelsfondens argument for ikke at tillade betaling via bankoverførsel været, at forbrugeren i så fald ikke længere ville være beskyttet af indsigelsesordningen. Denne ordning sikrer at en forbruger der for eksempel ikke har modtaget sine varer, men som alligevel har fået trukket pengene fra sin konto kan kontakte udstederen af betalingskortet og få sine penge tilbage.
”At benytte sig af betalingskort er det sikreste for forbrugeren. Samtidig udspringer mange af de problemer danske forbrugere oplever når de handler på nettet, af at benytte sig af betaling via bankoverførsel, og dette er den direkte årsag til, at vi indtil nu ikke har tilladt det”, siger Lars Schmidt Larsen, direktør i e-handelsfonden.
Hvorfor ændrer vi på reglen?
Når e-handelsfonden så alligevel vælger at åbne op for denne betalingsmetode, hænger det sammen med tal fra Danske e-handelsanalyse, der viser at antallet af forbrugere der hvert år benytter sig af bankoverførsler, når de handler på webbutikker uden e-mærket, ligger stort set konstant på lige under 10 %.
”jeg vurderer, at vi har opnået det der var muligt med et forbud mod bankoverførsler, og tror at hvis der skal rykkes mere ved danskernes bevidsthed, med hensyn til risiciene ved denne betalingsform, så er mere information den rigtige vej at gå” fortsætter Lars Schmidt Larsen.
Bliver det nu mere usikkert?
Svaret til dette spørgsmål er både ja og nej, for hvordan man end vender og drejer det, er forbrugeren bare dårligere stillet ved bankoverførsler end ved betaling med f.eks. dankort. Netop derfor anbefaler e-handelsfonden fortsat at man benytter sit betalingskort når man handler på nettet, og samtidig er det en del af de nye retningslinjer, at de e-mærkede virksomheder tydeligt skal gøre opmærksom på, at man ved bankoverførsel ikke er dækket af føromtalte indsigelsesordning.
”Når det så alligevel også bliver mere sikkert for forbrugeren, skyldes det, at de forbrugere som foretrækker at benytte sig af bankoverførsler, nu har muligheden for at gøre det i en lang række af butikker, der har sagt ja til at lade en tredjepart kigge sig over skuldrene. Noget som vi forventer, vil minimere antallet af danskere der kommer i klemme når de handler på nettet”, slutter Lars Schmidt Larsen.
De nye retningslinjer træder i kraft 1. oktober 2010
De nye retningslinjer træder i kraft 1. oktober 2010 og skal være fuldt implementeret på alle e-mærkede netbutikker 1. oktober 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *