Nye, fleksible opvaskemaskiner kan øge laboratoriers effektivitet

Oprettet 15/11/2010 – 09:56

Steelco LAB 500 er en kompakt dekontaminerende vaskemaskine til laboratorie- og industribrug, baseret på samme teknologi som producentens store, fritstående modeller. Med maskinen, der er blevet til med udgangspunkt i en række oplevede kundebehov, vil man tilbyde højere fleksibilitet end øvrige underbordsmodeller.

A/S Electro-Service er dansk eneforhandler af industrielle vaskemaskiner fra Steelco. Nu udvides sortimentet med en ny opvaskemaskine, som ifølge afdelingsleder Jan Baunehøj Andersen kan højne effektiviteten og nedsætte ressourceforbruget på mange af landets laboratorier. – Mange brugere af kompakte laboratorievaskere efterspørger øget fleksibilitet. Først og fremmest er det en udfordring at rengøre store komponenter. Ofte er der ikke plads i maskinen – enten pga. røret i midten, eller fordi overkurven ikke er udtagelig. Derfor investerer nogle i større og dyrere maskiner, som de egentlig ikke har behov for, mens andre vælger at rengøre store emner manuelt. – Begge dele er i sagens natur uhensigtsmæssigt. Manuel rengøring er problematisk, både i forhold til tidsforbrug og resultat.
Derfor har Odense-virksomheden netop introduceret Steelcos kompaktopvasker LAB 500 i Danmark. Maskinen, der måler 850 x 600 mm, har en kammervolumen på 171 liter og en kurvekapacitet på 151 liter. Den er tiltænkt de fleste former for laboratorie- og industribrug, og ved udtagning af overkurven kan vaskes komponenter med en højde på op til 440 mm. – Samtidig kan LAB 500 håndtere bredere og dybere komponenter, end det normalt er muligt i en underbordsvasker. Det kraftige spulingssystem arbejder nemlig med tilkobling fra kabinettets bagside i stedet for et centralt rør, siger Jan Andersen, der desuden fremhæver de mange programmeringsmuligheder. Maskinen er opbygget med syrefast stål indvendigt og leveres oftest med tørringsmodul. Øvrige tilvalgsmuligheder omfatter glas i døren – så man fx kan se, hvis en uheldigt placeret kolbe vælter – samt et underskab med plads til bl.a. sæbeprodukter. – Ved placering på skabet opnår man samtidig en ideel arbejdshøjde, siger Jan Andersen.
Udfylder et hul i markedet
Electro-Service har netop præsenteret udvalgte Steelco-produkter på messen ScanLab i Bella Center. Egentlig udgjorde LAB 500’s ’storebrødre’, LAB 600 og LAB 680, blikfanget på standen; men salgsansvarlig Poul Erik Sloth fortæller, at særlig den nye underbordsmodel appellerede til de besøgende. – LAB 500 passer i kraft af sin fleksibilitet godt til rigtig manges vaskebehov. Det handler om, hvor store emner der skal rengøres, og hvor hyppigt. Netop disse forudsætninger tilskynder han laboratorierne til at vurdere nærmere. – Mange lever med problemerne eller er sporet ind på andre og ofte dyrere løsninger, end de egentlig har behov for. LAB 500 udfylder på den måde et hul i markedet.
Til de sammenhænge, hvor LAB 500 ikke er tilstrækkelig, har Steelco et bredt program af fritstående opvaskemaskiner. Som eksempel nævner Poul Erik Sloth højkapacitetsmaskinen LAB 680, der tiltrak stor opmærksomhed på ScanLab. – Den er velegnet til laboratorier med store daglige vaskebehov, uanset om det er i form af hundredelitersflasker eller 200 små kolber ad gangen. Med en kammervolumen på 600 liter kan maskinen det hele, alt efter hvor mange af de tre hylder der er isat; og de to øverste hylder kan hver placeres i fire forskellige positioner. Desuden har den spuling og lufttørring i hele fem niveauer, siger han. Steelcos sortiment af laboratorieopvaskere tæller desuden topmodellen LAB 1000 samt de fritstående maskiner LAB 600 og LAB 610. Derudover leveres et omfattende program af specielle vaskemaskiner til fx plasticbure, glasflasker og andre artikler, der benyttes i forbindelse med dyreforsøg. Nogle kan endda automatisk genfylde glasflaskerne og samle dem med propper efter vask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *