Nyt sygehusbyggeri på Sygehus Vendsyssel i Hjørring

Oprettet 10/08/2011 – 14:05

Regionsrådsformand Ulla Astman tager første spadestik til akutmodtagelse til 92 millioner den 10. august.
Region Nordjylland tager 10. august hul på bygningen af en ny fælles akutmodtagelse til 92 millioner kroner på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.
Det sker, når regionsrådsformand Ulla Astman tager det første spadestik til det store byggeprojekt, som vil forandre sygehuset både udvendig og indvendig.
I den fælles akutmodtagelse skal både akutte og tilskadekomne patienter modtages og udredes, hvilket betyder, at der i fremtiden kun er én adgang til sygehuset for såvel børn som voksne.
Bemandingen i fælles akutmodtagelsen vil være specialuddannet personale, så det sikres, at der er en høj faglig kompetence og øget kvalitet i patientbehandlingen. På den måde kan vi sikre bedre patientforløb, idet patienterne straks ved ankomsten vurderes med henblik på videre behandling herunder indlæggelse/udskrivelse. Dermed effektiviseres udnyttelsen af ressourcerne, patienterne behandles hurtigere, indlæggelsestiden bliver kortere og patientsikkerheden forbedres, udtaler Regionsrådsformand Ulla Astman.
Byggeriet starter i august 2011 og byggeriet forventes at stå færdigt ved årsskiftet 2012 – 2013.
Sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard ser frem til at byggeprojektet kommer i gang:
– Med den nye akutmodtagelse får Sygehus Vendsyssel de ideelle fysiske rammer til at tage imod patienter, der har behov for akut indlæggelse. Det bliver til stor glæde for både patienter og personale, når den nye bygning ibrugtages i starten af 2013. Dermed bliver det muligt at ændre arbejdsgange, så patienten hurtigere kan blive behandlet og komme hjem i trygge rammer igen. Dette skyldes blandt andet etableringen af et sengeafsnit i akutmodtagelsen, hvor patienter med uklart sygdomsbillede eller behov for kortvarig indlæggelse kan observeres og behandles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *