Østre Landsret frifinder ni frivillige bestyrelsesmedlemmer fra Virum Sorgenfri Håndboldklub.

Oprettet 18/08/2010 – 13:16

Det er med stor glæde, at Danmarks Idræts-Forbund onsdag den 18. august har modtaget Østre Landsrets dom i den såkaldte Virum-sag, hvor ni frivillige tidligere bestyrelsesmedlemmer fra Virum Sorgenfri Håndboldklub har været stævnet og i første omgang delvist dømt for at have handlet uansvarligt i forbindelse med klubbens konkurs i 2002.
Dagens dom i Østre Landsret frifinder imidlertid de ni frivillige totalt. Danmarks Idræts-Forbund har gennem det lange sagsforløb bakket hundrede procent op om bestyrelsesmedlemmerne ved blandt andet at dække sagens mange omkostninger.
”Vi har på intet tidspunkt tvivlet på, at de ni bestyrelsesmedlemmer ikke kunne stilles til økonomisk ansvar for at udføre deres frivillige bestyrelsesarbejde,” siger DIF’s direktør Karl Chr. Koch.
”Det er en enorm glæde at konstatere, at vi nu har retten på vores side. Sagen har været opslidende ikke alene for de involverede parter, men også for hele idrætsdanmark, fordi mange frivillige har været nervøse for at træde ind i foreningernes vigtige bestyrelsesarbejde på grund af sagen. Med dagens dom skulle det gerne være slået fast, at man som frivillig roligt kan indtræde i klubbernes bestyrelsesarbejde, selvom man naturligvis altid skal handle ansvarligt,” understreger DIF-direktøren, som kalder dommen for ”overordentlig vigtig for dansk idræt”.
”Idrætsforeningerne i Danmark lever og har det godt takket været omkring 500.000 frivillige. Hvis de frivillige forsvinder, fordi forholdene for dem forringes, ja så forsvinder foreningsidrætten lige så stille.”
Glæden er naturligvis også stor blandt de ni frikendte bestyrelsesmedlemmer.
”Jeg tudede faktisk, da jeg hørte om frifindelsen. Siden klubben gik konkurs for otte år siden, er jeg blevet beklikket på min ansvarlighed, og det er forhåbentlig slut nu,” siger Sten Jørgensen, som er en af de frivillige fra Virum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *