Oprettet 17/08/2011 – 16:06
Den 23. august åbner Slagelse Kommune sammen med samarbejdspartnere og transportministeren Naturrastepladsen i Korsør. Flere lokale har allerede taget området til sig, og nu indbyder det alle rejsende til at komme forbi.
Programmet starter kl. 11.00 med taler af bl.a. transportminister Hans Christian Schmidt (V) og borgmester Lis Tribler (S), hvorefter den røde snor klippes over.
– Det er et rigtig godt og spændende initiativ, som Slagelse Kommune i samarbejde med Sund & Bælt, Realdania, Q8 og Friluftsrådet har taget med anlæggelse af Naturrastepladsen ved Storebælt. Naturrastepladsen giver trafikanterne mulighed for at holde en fysisk aktiv pause, og der er mulighed for, at børn kan få brugt noget af deres opsparede energi. Det er godt for sundheden og kan bidrage til, at en rejse mellem landsdelene bliver en god oplevelse for alle, fortæller transportminister Hans Christian Schmidt.
Omkring 90 elever fra Broskolen afprøver på dagen områdets muligheder. Det er to 2. klasser og to 3. klasser, der lægger vejen forbi i selskab med deres klasselærere.
Unik med leg og bevægelse i fokus
Naturrastepladsen, der ligger lige efter Storebæltsbroen tæt ved afkørsel 43, lægger op til bevægelse, leg og motion for børn og voksne, så kroppen kan komme i gang efter en tur siddende stille i bilen.
Man kan finde vej rundt i pilelabyrinten, teste fysikken og balanceevnen på forhindringsbanen eller lufte hunden i den indhegnede Hundeskov.
Naturrastepladsen byder også på en “jorden er giftig”-bane og, hvis det skal være mere udfordrende, en klatrevæg lavet af tunnelelementer fra Storebæltstunnellen.
Vil man hellere tage den med ro, er der borde og bænke, man kan slå sig ned ved, eller man kan blot nyde udsigten over området fra udsigtspunktet eller søen fra brodækket. Og så er der ikke langt til bademuligheder eller isbådmuseet, hvis man vil forlænge sin pause lidt inden turen fortsætter.
Mere i vente
En udstillingsbygning om Storebæltstunnellen og -broen er planlagt til næste år, mens et højt tårn med udsigt til broen skal bygges på Troldhøj-området i den ene ende. I mellemtiden skal naturen byde ind med de sidste detaljer.
– Vi må selvfølgelig vente på de sidste detaljer fra naturens side. Træerne skal vokse op, blomster og planter brede sig, så de omkranser stier og redskaber. Fx skal piletræerne til labyrinten være større, før den er rigtigt klar, fortæller Karsten Søndergaard, projektleder i Vej og Park.
Gode muligheder for lokale
Mange lokale har allerede taget områdets muligheder i brug. Det har gennem de sidste måneder ikke været et ualmindeligt syn, at dagplejere har været på tur med børnene, løbere har motioneret på stierne og op og ned af trappen til udsigtsbakken, mens menneskets bedste ven har nydt godt af gåture på arealet i selskab med sin ejer. Grillpladsen er også brugt.
Samarbejde har gjort Naturrastepladsen levende
Realdania, Sund og Bælt, Q8 og Friluftsrådet har været store bidragsydere i arbejdet med at bringe Naturrastepladsen en fra idé til en realitet.
– Det unikke ved Naturrastepladsen er, at den inviterer til at bevæge sig. I Realdania er vi optagede af, hvordan man kan indrette omgivelserne, så det er let og attraktivt at være fysisk aktiv. Det er Naturrastepladsen et rigtig godt eksempel på, og jeg er sikker på, at den vil give inspiration til rasteanlæg i hele landet, siger projektleder Anne-Mette Gjeraa fra Realdania.