Opsigtsvækkende resultater om motionsfodbold

Oprettet 28/01/2010 – 15:52

En række opsigtsvækkende forskningsresultater om motionsfodbolds betydning for fysisk form og sundhedstilstand vil blive offentliggjort på et seminar på Københavns Universitet den 2. feb.
Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Institut for Idræt ved Københavns Universitet og Dansk Boldspil Union (DBU) afholder tirsdag den 2. februar et seminar om boldspil og sundhed.
Seminaret byder på en række overraskende og interessante forskningsresultater, som bl.a. har betydning for sundhedsbehandling og -forebyggelse. Lektor i Boldspil ved Institut for Idræt, Peter Krustrup, har sammen med i alt 50 forskere fra 7 lande gennemført en lang række videnskabelige undersøgelser om motionsfodbold, der nu er klar til offentliggørelse. Andre boldspil som bl.a. basketball og hockey indgår dog også i mere sekundært omfang.
Seminaret består om formiddagen af præsentationer fra forskellige forskere, der vil fremlægge videnskabelige resultater om fodbold fra fysiologiske, psykologiske og sociologiske vinkler, mens anden halvdel er en paneldebat om, hvad forskningsresultaterne kan bruges til i den statslige og kommunale sundhedspolitik.
I panelet sidder bl.a. DIF’s formand Niels Nygaard, DBU’s formand Allan Hansen, formand for DBU’s Medicinske Udvalg Per Bjerregaard, Gentoftes borgmester Hans Toft, idrætspolitisk ordfører for Socialdemokraterne Flemming Møller Mortensen og en række forskere. Paneldebatten vil bl.a. omhandle fodbold som forebyggelse og behandlingsform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *