På jagt efter “Klamphuggerne”

Oprettet 29/10/2008 – 21:01

De mange dygtige, flittige og ordentlige håndværkere kan trygt passe deres arbejde og sove roligt om natten. Anderledes ser det ud for klamphugger-håndværkerne – de kan godt begynde at ruste sig til konfrontation med Michèle Bellaiche, når TV 2 fra torsdag 6. november viser programserien “Klamphuggerne”.
Ideen med den nye programserie, som TV 2 har udviklet sammen med Nordisk Film, er at finde frem til klamphugger-håndværkere og konfrontere dem med de forretningsmetoder og konsekvenser, deres klamphuggeri har haft for mange.
– Den typiske historie i “Klamphuggerne” er den, hvor håndvær-keren sjældent kommer, og når han så endelig gør, er der tale om meget dårligt eller ligefrem ulovligt håndværk. Når kunderne efterfølgende klager deres nød, møder de ofte truende opførsel eller en mur af dårlige undskyldninger. For nogle ender sagen i Byggeriets Ankenævn, men når erstatningen skal betales, eksisterer firmaet ikke længere, og kunden står tilbage med et halvfærdigt hus og et nedbrudt familieliv, mens håndværkeren kører videre under et nyt firmanavn, siger Michèle Bellaiche.
Entreprenøren forsvandt ud i den blå luft
I første program møder seerne Emmely og Jan, der i 2006 hyrede en entreprenør til at lave en tilbygning til deres hus. Huset skulle desuden efterisoleres og have nye panorama-vinduer. Efter at have fået det meste af betalingen forud for-svandt entreprenøren ud i den blå luft. Tilbage stod Jan og Emmely med et ødelagt hus og en økonomi i ruiner.
– Vi forsøger at spore ham for at finde ud af, om han har andre katastrofer på samvittigheden. Til slut konfronterer jeg ham for at høre, hvad han vil sige til sit forsvar, siger Michèle Bellaiche, der ikke lader sig skræmme af ophidsede klamphuggere, der ofte truer, forsøger at løbe deres vej eller totalt overgiver sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *