Pas på udenlandske fup-håndværkere

Oprettet 06/08/2010 – 10:59

Boligejerne advares om at benytte sig af ”gode tilbud” fra udenlandske håndværkere, der ringer på døren hos private. Arbejdet er både dyrt, ulovligt og ofte bliver der lavet noget sjusk.
I de sidste par år har der i sommerhalvåret været et stigende antal boligejere i de større byer, som har haft besøg af udenlandske håndværkere, der ringer på døren hos private og tilbyder for eksempel at male, skifte havefliser eller lave andre former for håndværksmæssigt arbejde
Dansk Byggeri har fået adskillige henvendelser fra private, som har oplevet denne form for ulovligt dørsalg – og i visse tilfælde har boligejerne følt sig direkte truet af de udenlandske håndværkere.
– Jeg vil opfordre boligejerne til at afslå tilbud fra udenlandske håndværkere, der ringer på døren og tilbyder deres arbejdskraft. Disse firmaer er ikke seriøse, og skulle de lave et sjusket stykke arbejde, har forbrugeren ingen mulighed for at få erstatning, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.
Det er i strid med Dørsalgsloven at kontakte kunder på deres bopæl. Desuden kan det vise sig at blive en dyr fornøjelse at benytte sig af den udenlandske arbejdskraft. Der er mange eksempler på, at prisen for en opgave er langt højere, end hvis forbrugeren havde benyttet sig af en organiseret håndværker.
– De udenlandske håndværkere er ikke omfattet af nogen garantiordning. Så skulle man falde for fristelsen til at benytte sig af et hurtigt tilbud, skal man vide, at der ikke er nogen steder at gå hen med sin klage. Og klager man direkte til håndværkerne, skal man ikke sætte næsen op efter, at fejlen bliver rettet. Den form for service beskæftiger de sig ikke med, fortæller Michael H. Nielsen.
Michael H. Nielsen opfordrer derfor forbrugerne til at vælge en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri. Så får de automatisk adgang til Byg Garanti og bliver dækket mod sjusk, fejl og mangler på op til 100.000 kroner. Dertil kommer, at der er fem års fuld garanti efter, at arbejdet er færdigt.
Man finder en lokal håndværker, der er dækket af Byg Garanti, ved at gå ind på www.byggaranti.dk . Her kan man søge i en database der dækker over 6.000 håndværkere fra hele landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *