Philips vinder Bright Tomorrow Lighting Prize med ny super elsparepære

Oprettet 10/08/2011 – 11:13

Philips er netop blevet kåret som vinder af en stor amerikansk konkurrence om at finde det bedste energibesparende alternativ til den almindelige 60W pære.
Det amerikanske energiministerium har kåret Philips Lighting i Nord Amerika som vinder af the Bright Tomorrow Lighting Prize (L Prize) konkurrence i kategorien for 60W pærens alternativ. Ministeriets kom med en udfordring til belysningsindustrien om at udvikle en højtydende og energibesparende erstatning til den almindelige pære, der kunne spare de amerikanske forbrugere og virksomheder for penge. Hvis hver 60W glødepære i USA blev erstattet med den 10W L Prize vinder, ville USA kunne spare omkring 35 terawatt-timer af elektricitet eller 3,9 milliarder dollars på et år og kunne skabe en besparelse på 20 millioner metrisk tons i kuldioxidudledning.
Philips LED pæren blev indsendt i 2009 og har succesfuldt gennemgået 18 måneders krævende felt-, laboratorium- og produkttests for at leve op til de strenge krav for L Prize konkurrencen – og dermed sikre at ydeevnen, kvaliteten, levetiden, omkostningerne og tilgængeligheden er egnet til det kommercielle marked og masseproduktion.
“Vi så L Prize udfordringen som en mulighed for at udvikle et energieffektivt alternativ til et produkt, som stort set er forblevet uændret i mere end et århundrede,” siger Zia Eftekhar, CEO for Philips Lighting Nord Amerika. “Det faktum, at vi er den første og eneste virksomhed, som er i stand til at indsende et produkt og fuldføre 18 måneders krævende tests, understreger ikke alene vores engagement i innovation og kvalitet. Det fremhæver også vores evne til at gøre meningsfulde og ledende teknologier mainstream.”
Det amerikanske energiministeriums L Prize konkurrence blev lanceret i 2008 og satte fokus på 60W pæren, fordi det er en af de mest anvendte typer pærer blandt forbrugerne og repræsenterer omkring halvdelen af det amerikanske glødepæremarked. Innovationer inden for kommercielle belysningsprodukter, der er hjulpet frem af L Prize, øger antallet af belysningsløsninger for forbrugerne og støtter op om energiministeriets arbejde med at reducere nationens energiforbrug, skabe flere jobs inden for produktion og spare penge for de amerikanske familier og virksomhedsejere.
Som vinder vil Philips modtage en $10 millioner kontant pris samt en L Prize partner promovering. Hele 31 samarbejdspartnere står klar til at promovere og udvikle markeder for det vindende produkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *