Rekordstor tilfredshed med hospitalerne

Oprettet 10/09/2011 – 16:05

24 af landets 60 hospitaler får fire stjerner for rammer og service til patienterne i den nyeste sundheds-karakterbog.
Lægerne og sygeplejerskerne er søde og imødekommende. Og det er en god oplevelse at ligge på hospitalsstuerne.
Det er tilsyneladende sådan rigtig mange danske patienter tænker, efter, at de har været indlagt eller i ambulant behandling på et af landets 60 sygehuse. Det fremgår af den seneste opgørelse fra Sundhedsstyrelsen, der giver sygehusene en til fem stjerner på baggrund af patienternes svar på en række spørgsmål om sygehuskvaliteten.
24 ud af landets 60 hospitaler får således fire stjerner. Og det er det bedste resultat, siden Sundhedsstyrelsen begyndte karaktergivningen i 2006, skriver Berlingske i dag.
Sundhedsminister Bertel Haarder er derfor også rigtig godt tilfreds.
– Det er alle tiders gode nyhed. Og jeg vil meget gerne rose personalet på hospitalerne og ledelsen på hospitalerne. Og jeg er også rigtig glad for, at Lars Løkke Rasmussen satte systemet i gang, for ellers ville vi jo ikke kunne vurdere, hvordan det går med tilfredsheden, siger sundhedsministeren til venstre.dk.
Undersøgelsen viser, at der er forskel på, hvor godt de enkelte dele af landet klarer sig. Jylland ligger gennemgående fint, mens hospitalerne i hovedstaden har større udsving.
– Det illustrerer ganske godt, hvorfor det er nødvendigt at gå videre med udviklingen af sygehusene og nedlægge regionerne. De har løst deres opgave, fordi de har placeret akuthospitalerne og placeret specialerne i landet. Nu er disse beslutninger støbt i beton til 41,4 milliarder kroner, siger sundhedsministeren med henvisning til opførelsen af de nye supersygehuse.
– Nu bliver opgaven at sikre højt specialiceret behandling i topkvalitet overalt i landet. Sundhedstyrelsens retningsliner skal følges – også i hovedstaden! Danske patienter har ikke brug for de forskelle, vi kan se i tilfredsheden med hospitalerne. Der er i stedet brug for høj overlevelse alle steder. Og der er brug for, at man ingen steder i Danmark skal vente i 10-12 timer på at komme til ved skadestuen, som vi har set det i København, siger Bertel Haarder.
– Nu gælder det fælles, høje standarder for patienterne. Og vi skal have et fælles, nationalt it-system med elektroniske patientjournaler, så patienterne kan være trygge ved, at den ene læge ved, hvad den anden har gjort. Og så patienterne ikke skal give de samme oplysninger flere gange. Man skal kun have folkevalge råd, hvis der er brug for regionale foreskelle – og der er der jo ikke, når det gælder behandling af patienter, siger Bertel Haarder til venstre.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *