Richie Porte vandt enkeltstarten i Romandiet Rundt

Oprettet 30/04/2010 – 18:01

Team Saxo Bank’s Richie Porte leverede en fantastisk præstation på tredje etapes 23,4 kilometer lange enkeltstart i Romandiet Rundt ved at vinde etapen over specialister som Alejandro Valverde, Michael Rogers og Vladimir Karpets.
Det er Richie Portes første år på et protour-hold, men det lader ikke til at skræmme den unge rytter fra Tasmanien. I hvert fald gik han uimponeret til værks på dagens etape, hvor han hamrede i mål hele 26 sekunder foran Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne).
Michael Rogers (Columbia) fører løbet sammenlagt, mens Team Saxo Banks Richie Porte rykkede op på syvendepladsen.
“Jeg har nærmest ikke flere negle tilbage på fingrene efter at have siddet inde i teambussen og ventet på, at den sidste rytter skulle krydse målstregen. Det er min første professionelle sejr og at skulle tage den blandt verdensstjerner som disse er jo bare uvirkeligt. Bradley (McGee) talte mig igennem hvert eneste sving på vejen, og fortalte mig, hvor jeg skulle placere mig på vejen, og hvordan jeg skulle køre fra start til slut. Og der findes vel ikke bedre trænere end ham. Men derudover har jeg også Michael Mørkøv og Bobby Julich at takke for sejren, da de har været mine sparringspartnere de seneste par uger. Moralen generelt hos Team Saxo Bank er bare usammenlignelig stærk. Alle er glade på mine vegne”, sagde en meget lykkelig Richie Porte efter sin fantastiske sejr.
Og sportsdirektør, Dan Frost, var også meget tilfreds med sin unge rytter efter dagens sejr:
”Richie (Porte) bankede den virkelig af i dag lavede et super resultat for ham selv og for holdet. Han kører forholdsvis tidligt på dagen, og det er nok muligt, at vinden vender undervejs, men det har ikke afgørende indflydelse på resultatet. Faktisk er han bagud ved mellemtiden og har altså kørt stærkest til sidst. Som jeg har sagt tidligere, er det meget positivt at se, hvordan vores unge ryttere udnytter de muligheder, de har og griber chancen, mens den er der. Richie (Porte) gik målrettet efter denne etape, og han vandt over alle de store. Imorgen skal han forsøge at sidde med, når der bliver kørt, mens Gustav fortsat bruger løbet her som forberedelse til Giro’en”, fortalte Dan Frost efter sejren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *