Robotterne kæmper på DTU

Oprettet 08/04/2009 – 13:10

26 robotter dyster den 14.-16. april om at blive vinder af DTU RoboCup 2009.
Oticonsalen på DTU i Lyngby danner rammen, når robotentusiaster stiller op mod hinanden med hver deres robot. Konkurrencen blev afholdt første gang i 1997 og blev så positivt modtaget, at den nu er en årligt tilbagevendende begivenhed.
Selvom det er 12. gang, at robotterne skal køre om kap, er der stadig stigende interesse for RoboCup.
Ikke kun for ingeniører
“Vi gør det, fordi vi gerne vil vise, at DTU kan noget med robotforskning, som ingen andre kan inden for styring af robotter,” siger lektor Ole Ravn fra DTU Elektro. Han er en af initiativtagerne til RoboCup.
“Det er god underholdning og sjovt at være med i, og alle er velkomne til at komme og kigge med. At man kan lave en robot, der kan bevæge sig af sig selv, og som kan programmeres til for eksempel at køre med en stor gummibold, uden at nogen styrer den, er meget spændende,” fortæller Ole Ravn.
For at vinde skal robotterne klare en bane med kurver, porte og trapper, og opgaverne skal løses så fejlfrit som muligt. Det er altså ikke hastighed, men pålidelighed, det gælder om. Robotten skal være programmeret til at klare forhindringerne på forhånd og må ikke styres undervejs.
Yngre deltagere
For anden gang vil der også være skoleelever blandt deltagerne. Tre hold skoleelever har nemlig vundet et wildcard til RoboCup, da de vandt RoboCup Junior på Experimentarium med deres egen robot. De skal nu dyste mod de mere erfarne robotbyggere med en robot, som eleverne selv har konstrueret og programmeret ved hjælp af Lego Mindstorms.
“Vi er glade for, at så mange deler vores fascination af robotterne. Selvom det måske ligner en leg, så er DTU RoboCup også forskning. For på banen kan robotbyggerne afprøve forskellige teknologier, som fremover kan indbygges i robotter, som kan bruges til f.eks. landbruget, til rengøring, transport, industriproduktion og mange andre formål,” siger Ole Ravn.
DTU RoboCup begynder tirsdag den 14. april kl 9 i Oticonsalen, bygning 107 på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Finalen vil finde sted torsdag den 16. april klokken 11. Der er gratis adgang, og hele konkurrencen vil blive udsendt på internettet som webcast på www.robocup.dtu.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *