Så er VM i gang!

Oprettet 29/10/2008 – 10:42

Danmark sikrede sig både det første VM-mål og det første VM-point, da de onsdag spillede 1-1 mod de sydamerikanske mestre fra Colombia efter et rigtig flot comeback af de danske piger i anden halvleg.
”Danmark, Danmark”
Næsten 7000 tilskuere overværede onsdag Danmarks første VM-kamp på North Harbour Stadium i Auckland, hvor modstanderen var de sydamerikanske mestre fra Colombia. Og de danske piger synes i den forgangne uge at have fået masser af fans blandt især de new zealandske skolebørn, der gjorde sit til at bakke den lille gruppe af rød-hvide danske fans op på tribunerne med hjemmemalede flag og dannebrog på kinderne.
Og decibelniveauet blev da heller ikke lavere som kampen skred frem, hvor både danskerne og colombianerne viste masser af teknisk flot fodbold, et spil og en indstilling, der var en VM-kamp værdig.
Danmark kommer helt som planlagt fint fra start med flotte gennembrud af både Pernille Harder og Linette Andreasen, og de første 20 minutter går spillet meget frem og tilbage med chancer til begge hold. Effektiviteten og skarpheden mangler dog hos danskerne. Desværre for Danmark har Colombia den skarphed, som danskerne mangler. Efter et kiks i det danske forsvar og uden chance for Lene Gissel i målet, scorer Colombias Tatiana Ariza til colombiank føring på 1-0. Målet synes dog heldigvis at sætte danskerne lidt i gang, og de danske U/17-piger viser flere offensive takter i slutningen af første halvleg. Desværre for danskerne bliver det kun lige ved og næsten.
Anden halvleg starter, hvor første sluttede, og denne gang virker de danske piger til at have rystet både nerverne og det colombianske mål af sig. Og kun seks minutter efter at fløjten har lydt til anden halvleg, sikrer danskerne lighed i regnskabet. Efter et flot taget hjørnespark er det Simone Boye, med lidt hjælp fra Colombias målmand, der sikrer en velfortjent dansk udligning.
Efter udligningen får danskerne tydeligvis et ekstra gear, mens colombianerne bliver mere og mere frustreret. Det giver danskerne masser af plads og samtidig med at både det danske pasningsspil og bolderobringerne lykkedes, synes der at være lagt op til endnu en dansk scoring. Men selv om det er tæt på flere gange, vil bolden dog bare ikke ind, og med en stor colombiansk chance i slutningen af kampen, er resultatet 1-1 ved slutfløjt nok et meget fair resultat.
Flot dansk moral
”Det er rigtig dejligt at være kommet i gang. Jeg synes, vi spiller en rigtig god kamp. Det er svært at være kommet bagud på den fejl, vi laver, og så få kæmpet sig tilbage i kampen. Jeg synes, vi viste rigtig stor moral ved at spille en så flot anden halvleg, som vi gør,” lød det efter kampen fra træner Bent Eriksen, der fortsætter:
”Vi kan helt sikkert tage noget med fra denne kamp til den kommende mod New Zealand. I vores offensive spil har vi nogle rigtig gode kvaliteter, og i dag er der måske et par stykker som ikke spiller helt oppe på det niveau, som vi ved de kan spille. Det kommer uden tvivl til at fungere i den næste kamp,” siger Bent Eriksen er var imponeret over kampens rammer:
“Det er en fantastisk oplevelse for pigerne – de får nogle rigtig gode erfaringer at bygge videre på. Man kan også tydeligt se på pigerne, at det også betyder noget, at de har prøvet det før. De har været til EM og spillet kvalifikationskampe, så de virkede ikke nervøse. Så selv vi var lidt krampagtige i første halvleg, kommer vi rigtig flot igen i anden halvleg,” slutter træner Bent Eriksen.
Stolte danske tilskuere
Pernille Harder, der var involveret i det danske mål efter et flot hjørnespark, var glad for den store danske opbakning på lægterne. Hun havde dog gerne set alle tre point til Danmark:
”Det var fantastisk og rigtig dejligt at komme i gang med VM. Jeg synes, vi spillede en rigtig god anden halvleg, hvor vi også kørte rundt med colombianerne. Så jeg ville rigtig gerne have vundet kampen, men okay,” lyder det fra Harder, der var rigtig glad for opbakningen fra både new zealændere og danskere på tribunen: ”Det var helt vildt dejligt, man kunne høre dem hele tiden nede på banen, så det var rigtig stort!”.
Også på tribunen var danskerne godt tilfredse med kampen, spillet og de danske piger på banen.
”De spiller en god kamp, og det er en fornøjelse at se dem spille så flot fodbold. Der var en rigtig god atmosfære, og glæder mig allerede til lørdag,” lød det således fra Helle Scott, der er herboende dansker. Hun blev suppleret af en, der også havde en mere personlig interesse i kampen, nemlig Bettina Brix, Louise Brix’s mor: ” Vi havde fortjent sejren synes jeg, i hvert fald, hvis man ser på antallet af chancer. Det var flot kommet igen. Jeg håber, de kunne høre os på banen, vi gjorde i hvert fald, hvad vi kunne!”.
Dagens resultat betyder, at Danmark nu ligger…