San Francisco Ballet lander i dag

Oprettet 18/08/2010 – 15:56

I dag kl. 17.45 lander San Francisco Ballet i Københavns Lufthavn Kastrup. Fra på lørdag den 21. august og frem til og med fredag den 27. august optræder balletten i Tivoli. Det er San Francisco Ballets eneste turne til Europa i år, og det er første gang i 12 år, kompagniet optræder i Skandinavien.
San Francisco Ballet er USAs ældste, professionelle balletkompagni, stiftet i 1933. Kompagniet regnes for et af USA’s bedste. Programmet i Tivoli omfatter ikke mindre en tre europapremierer samt – for første gang i Danmark – en ballet af den feterede koreograf Mark Morris. Desuden er der værker af San Francisco Ballets leder og chefkoreograf, Helgi Tomasson (som i sin grønne ungdom optrådte på Tivolis Pantomimeteater før han gjorde karriere i USA) og den idoliserede George Balanchine.
Tivoli har indkvarteret San Francisco Ballet på – naturligvis – Tivoli Hotel. I morgen, torsdag, holder danserne fridag for at komme sig over evt. jetlag. Imens prøver Tivolis Symfoniorkester – med kompagniets dirigent og koncertsalen gøres klar til gæstespillet. Fredag er der prøver for både dansere og orkester og lørdag finder premieren sted kl. 19.30.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *