Sidste sæson med talentjagt

Oprettet 09/08/2010 – 10:35

Sidste år så 1.645.000 den jyske familiefar og gansterrapper, Kalle Pimp, løbe af med sejren som det største danske talent i 2009.
Nu kan de danske seere endnu en gang glæde sig til fjernsyn med fest, farver og overraskelser i lange baner, når jagten på talent for sidste sæson går ind på DR1 i Talent 2010. Det hele starter på fredag 13. august kl. 20.00.
Stadig masser af talent
Efterårets bedste fredagsunderholdning kommer til at byde på et væld af såvel markante talenter som håbefulde stjernefrø, der dyster i store og små discipliner med musik, sang, dans, rap, stand-up, fodboldtricks, tryllekunst, dressur, beatbox, jodle-sang og meget, meget andet.
Og DRs underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme glæder sig over det, han foreløbig har set:
– Efter to sæsoners støvsugning af talenter, er det en glæde at konstatere, hvor mange dygtige og ambitiøse talenter, der stadig kommer ud af busken over hele landet. Jeg kan godt garantere at vi med den sidste sæson af Talent lukker og slukker med manér.
Genvalg til de tre dommere
De tre populære dommere fra sidste år: multitalentet Hella Joof, den rytmiske poet Jokeren og den klassiske klavervirtuos Nikolaj Koppel, har alle takket ja til at tage danskerne med på endnu en tv-rejse ind i den danske talentmasse. Og siden sidst har de tre dommere bestemt ikke ligget på den lade side. Hella Joof og Nikolaj Koppel har fået deres eget radioprogram på P2 – ’Åbent Hus’- hvor de sammen præsenterer klassisk musik. Derudover er Nikolaj Koppel blevet tv-vært på DR1s Aftenshowet, og Jokeren har lavet en plade med hans nye garagejazz band, Grafisk Musik.
Talent 2010 bobler og syder i kulisserne her kort tid før udsendelserne går i gang på DR1, og nu glæder de sig alle tre til endnu en gang at træde ind i deres roller som dommere i Talent 2010:
– Det har endnu en gang været en fornøjelse at møde alle de forbløffende talenter. Og så håber jeg virkelig, de klør på og øver sig, for vi går snart i luften, og ved auditions har de kun haft kort tid til at vise, hvad de kan, siger Hella Joof.
– Der er stadig masser af særlige og seværdige talenter derude, og nu kommer de virkelig frem i rampelyset. Hvis jeg skulle starte min karriere nu, ville jeg gøre det i Talent 2010. Og det gælder alle genrer og former for artisteri. Det her er uden sammenligning det bedste udstillingsvindue, de får i 2010, siger Jokeren.
Nikolaj Koppel tilføjer:
– Vinderen er jo ikke den eneste stjerne i Talent! Det er den der vilde fantasi og underfundighed, som mange af deltagerne kommer med, der for mig har hovedrollen.
Talenter for fuld udfoldelse de næste elleve fredage
Felix Smith er tilbage som vært på tredje sæson af Talent på DR1, og når Talent 2010 fredag 13. august ruller over skærmen på DR1, bliver det startskuddet på elleve underholdende fredagsprogrammer. Små og store kunstarter slipper ind i de danske stuer og efterlader dommernes valg af talenter til mellemmenneskelig debat.
– For DR handler det om at samle danskerne om nogle oplevelser, de kan være fælles om. Men vi har virkelig også et ønske om at fremme og støtte den danske talentmasse rundt om i hele landet. Der har i forbindelse med talentjagten været afholdt castings rundt i Danmark, og i udvælgelsen til auditions har været vigtigt for os dels at vise bredden, men også at udvælge de dygtigste og mest ambitiøse – så længe de ikke er kendt i den brede offentlighed for det, de optræder med. I Talent får de en spændende oplevelse og en chance for at skabe opmærksomhed omkring deres kunnen, siger DRs underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.
Efter fire auditionsprogrammer i et fyldt Folketeater og et program, hvor dommerne udvælger 28 semifinalister blandt dem, der er gået videre ved audition, går Talent 2010 over i den afgørende fase: Liveshows fra DR Byens Studie 5. Her kan danskerne følge de 28 semifinalister dyste live på talent, råstyrke og star quality, indtil vinderen står ene tilbage med sejren og præmien på 250.000 kr.
Der er med andre ord lagt op til et brag, når jagten på talent for sidste gang ruller over skærmen i Talent 2010 på DR1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *