Skandinavisk Tobakskompagni får nyt navn

Oprettet 16/12/2008 – 10:48

Navneændringen til Scandinavian Tobacco Group træder i kraft med øjeblikkelig virkning.
På en ekstraordinær generalforsamling i Skandinavisk Tobakskompagni A/S er det blevet besluttet at ændre selskabets navn til Scandinavian Tobacco Group A/S.
Navneændringen træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Scandinavian Tobacco Group er moderselskab for en lang række datterselskaber i flere lande, og i de fleste af dem vil navneændringen løbende træde i kraft gennem det næste halve års tid.
Ændringen af navnet, som i samme forbindelse præsenteres i et nyt logo, skal ses som en del af en større omorganisering af selskabet, hvorfor Scandinavian Tobacco Group fremover vil være ét selskab med fælles identitet – uanset hvor i verden virksomheden og produkterne er repræsenteret.
Selskabets historie rækker mere end 200 år tilbage. Skandinavisk Tobakskompagni blev stiftet i 1961 ved en sammenlægning af tre danske tobaksvirksomheder, hvoraf to af dem via moderselskabet Skandinavisk Holding i dag er ejere af Scandinavian Tobacco Group A/S: Chr. Augustinus Fabrikker (etableret i 1750) og C.W. Obel (etableret i 1787).
Scandinavian Tobacco Group er en global virksomhed med dansk hovedsæde, og koncernen beskæftiger omkring 9.500 ansatte. Scandinavian Tobacco Group A/S er moderselskab for en række danske og udenlandske dattervirksomheder inden for produktion og salg af tobaksprodukter samt engros- og detailsalg af dagligvarer. Scandinavian Tobacco Group er verdens største aktør inden for pibetobak samt Europas største – og verdens tredjestørste – inden for cigarer.
Navneændringen får ingen betydning for dagligvarevirksomheden Dagrofa eller Tivoli, hvor Scandinavian Tobacco Group har betydelige aktieposter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *